Știre actualizată: 4 nemțeni în carantină, 3 din Răucești și unul din Târgu Neamț

Primele 4 persoane intrate în carantină din județul Neamț și internate într-unul din centrele amenajate special în acest scop sunt venite toate din nordul Italiei. Trei sunt din satul Ungheni, comuna Răucești și una din Târgu Neamț.

Dumitru Bălăjel, primarul comunei Răucești, a confirmat știrea și a adăugat că și persoanele cu care au intrat în contact sunt și ele în carantină, dar la domiciliu, fiind vorba de 4 familii. „ Știu că cele trei persoane care sunt în carantină sunt bine, noi o să-i sprijinim, dacă au nevoie de ceva, le sărim în ajutor. Familiile lor sunt din Ungheni și au rămas izolați acasă”, a declarat primarul Dumitru Bălăjel.

Regula transmisă de oficialii de la București este ca o persoană să fie izolată în carantină, în spațiu special amenajat,  dacă a venit dintr-una din zonele de focar cu noul coronavirus și nu are simptome de infecție. Perioada de izolare este de 14 zile.

Cei internați în carantină primesc trei mese pe zi și apă, ar trebui să fie sub supraveghere medicală și nu pot primi vizite.

Actualizare: Situația monitorizării DSP Neamț în privința persoanelor aflate în carantină sau izolare la domiciliu, marți 25 februarie: „La sosirea pe teritoriul României, toți călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 12 localități din Italia, dar și persoanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile. Persoanele  care vin din celelalte localitati din regiunile Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.” .

La aceasta data sunt monitorizaţi la nivelul judeţului Neamţ:

  • 32 persoane în auto-izolare voluntară la domiciliu: P Neamţ-9 persoane, Roznov – 3 persoane, Roman -2 persoane, Oglinzi-2 persoane, Dobreni-2 persoane, Ungheni -7 persoane, Săbăoani-3 persoane, Tg. Neamţ-4 persoane;
  • 4 persoane in carantina : Ungheni-3 persoane, Tg Neamt- 1 persoana.

Pănă în această dată au ieşit din supraveghere 4 persoane (3 din Piatra Neamţ si 1 din Săvineşti).

Pănă în prezent toate persoanele aflate în supraveghere  şi  monitorizare zilnică  in judeţul Neamţ nu sunt simptomatice. În contextul în care România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre țara noastră și Italia, îndemnăm populația la calm, să se informeze corect, să respecte normele de igienă și sfaturile medicilor.  Se recomandă evitarea aglomeraţiilor şi a spaţiilor închise aglomerate (săli de spectacole, malluri) precum şi limitarea tuturor activităţilor care implică deplasări”.

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *