Târgu Neamţ: 48% din bugetul orașului destinat investițiilor

pietricica turism

Săptămâna trecută a avut loc şedinţă Consiliului Local Târgu Neamţ în care s-a votat bugetul local şi lista de investiţii pe anul 2020.
Bugetul local pentru anul 2020 se ridică la 56.346.760 lei, din care secţiunea de dezvoltare (investiţii) de 26.838.890 lei se apropie de cea de funcţionare de 29.507.870 lei (salarii, utilități publice, școli, etc).
În ceea ce priveşte suma repartizată pentru investiţii, în procent de 48% din total, este reprezentată în mare parte de finanţările pe care am reuşit să le atragem în anii anteriori, respectiv fonduri europene (61%) şi fonduri guvernamentale (24%). Investiţiile propuse pe anul acesta acoperă necesităţi ale oraşului din toate domeniile: educaţie, sănătate, social, infrastructură etc. Avem, într-adevăr, cel mai mare buget din ultimii ani alocat pentru investiţii şi datorită muncii nostre în ceea ce priveşte atragerea de fonduri. După câţiva ani de eforturi susţinute, încep să se vadă rezultatele. Multe proiecte cu finanţare europeană sunt încă în evaluare şi estimez că în acest an vom semna încă, cel puţin şapte astfel de contracte. Acestea sunt rezultatele lucrului în echipă, ale perseverenţei şi dorinţei noastre de a dezvolta acest oraş”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.
C.T. STURZU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.