ACTUALIZARE Cod portocaliu extins în tot judeţul Neamţ

ACTUALIZARE: ANM a actualizat avertizările emise anterior şi a extins codul portocaliu la nivelul întregului judeţ Neamţ. Acesta este valabil în intervalul 23 februarie, ora 22:00-24 februarie, ora 18:00.

“În intervalul menționat, vântul va avea intensificări susținute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80-95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90-100 km/h”, precizează meteorologii, care au emis, din aceleaşi motive, cod roşu, pentru zonele înalte ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. (M.C.; HARTA: ANM)

************

ŞTIRE INIŢIALĂ: Judeţul Neamţ este avertizat de duminică, 23 februarie, ora 18:00, atât cu cod portocaliu, cât şi cu cod galben, ambele emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Codul portocaliu este valabil în intervalul 23 februarie, ora 20:00-24 februarie, ora 18:00. “În intervalul menționat, în zona montană, vântul va avea intensificări susținute,
cu rafale de peste 110-130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1.600 de metri”, precizează ANM.

Pentru restul judeţului, a fost emisă avertizare cod galben, valabilă în intervalul 23 februarie, ora 18:00-24 februarie, ora 18:00. “Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării. La munte, vor fi rafale de 80-100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65-80 km/h și pe arii restrânse
85-90 km/h. În celelalte regiuni, vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55-70 km/h. Vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile”, potrivit aceleaşi surse. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.