Actualizare: Ministrul Dezvoltării acuză nereguli prin PNDL la Neamţ, în valoare de 13,4 milioane lei

pietricica turism

Actualizare: Din informații primite din mediul administrativ local este vorba despre lucrări pe drumuri în comunele Stănița, Sagna, Bahna, Gâdinți și la un dispensar uman în comuna Dobreni.

Știre inițială:

Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), acuză nereguli în cadrul proiectelor Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) de la Neamţ, dar şi din alte judeţe. De altfel, în decembrie 2019, MLPDA a oprit plăţi de peste 146 de milioane de lei pentru 187 de solicitări pentru obiective de investiţii din Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Neamţ, Teleorman, Tulcea şi Vrancea. Recent, potrivit G4Media.ro, au fost trimise la DNA sesizări privind lucrări fictive făcute de diferite primării din țară în cadrul PNDL. Unul dintre exemplele oferite de ministrul Ion Ştefan face referire la judeţul Neamţ:

În județul Neamț, în două comune, au existat proiecte de modernizare a drumurilor locale, comunale și sătești, în valoare de 8,4 milioane de lei și, respectiv, 5 milioane de lei, executate de aceeași firmă. Autoritățile locale au trimis pentru decontare facturi pentru lucrări care pur și simplu nu erau executate pe teren (acostamente și rigole), deși în facturi apăreau ca fiind realizate. Primarul a avizat cererile de decont, a declarat Ion Ştefan, pentru G4Media.ro.

Surse din Ministerul Dezvoltării au confirmat că este vorba despre lucrări în două comune din zona Romanului.

În urma controalelor din decembrie 2019, au fost găsite neconforme 20 de solicitări, în valoare totală de 8.327.000 de lei, în cazul PNDL I şi 86 de solicitări, în valoare totală de 52.857.000 de lei, în cazul PNDL II. Alte detalii se pot găsi AICI. (Mesagerul de Neamţ.; FOTO: MLPDA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.