Educatoarea înregistrată țipând la copii intră în cercetare disciplinară

pietricica turism

Astăzi, 11 februarie, cazul educatoarei de la Grădinița cu program prelungit nr. 12 Piatra Neamț, care a fost înregistrată țipând la copii de 3 ani, a intrat în dezbaterea Consiliului de administrație al școlii. Incidentul va fi cercetat în comisia de disciplină, a cărei componență va fi stabilită astăzi. Educatoarea incriminată și-a recunoscut comportamentul în ședința cu părinții convocată de conducerea școlii, ieri seară. Fiindcă de ieri educatoarea este în concediu medical, activitatea grădiniței a fost reorganizată. „Eu am aflat de această situație sâmbătă și am decis convocarea ședinței cu părinții pentru a doua zi, luni. Ieri, înainte de ședință, am convocat Consiliul de administrație care se va întruni astăzi, 11 februarie pentru a desemna membrii Comisiei de disciplină în vederea cercetărilor care se impun. Nu tolerăm astfel de comportamente din partea cadrelor didactice, comunicăm permanent cu părinții, iar părinții știu că ori de câte ori au avut o problemă și mi-au comunicat-o, a fost rezolvată imediat. În școala noastră au fost integrați mai mulți copii cu dizabilități, permanent suntem deschiși pentru doleanțele părinților. În Colegiul profesoral mereu le spun colegilor mei să aibă atitudinea adecvată. Eu, personal, merg o dată la două zile la această grădiniță pentru a verifica activitatea, pentru a discuta cu părinții, dar nu au fost sesizări pe această situație. Au fost făcute înregistrări în interiorul unității într-o singură zi, săptămâna trecută, nu au fost audiate la ședința cu părinții aseară, la care a participat și domnul inspector școlar general Mihai Obreja. Până când inspectoratul școlar va desemna un educator calificat în locul educatoarei, pentru că doamna este de ieri în concediu medical, personalul grădiniței va asigura programul prin rotație”, ne-a declarat Carmen Munteanu, directoarea Școlii Gimnaziale 5.

Conducerea școlii a fost anunțată astăzi că grupul părinților nemulțumiți va depune o sesizare scrisă. În această grupă sunt 27 de copii. Educatoarea acuzată de părinți are o vechime de 13 ani în învățământ și este încadrată la grădinița nr. 12 din anul 2011. Deține avizul psihologic pe acest an școlar și a depus inclusiv certificatul de integritate.

Inspectorul general școlar Mihai Obreja a precizat că incidentul trebuie să fie analizat în comisia de disciplină și luate măsurile adecvate. „Le-am atras atenția că nu este normal să existe astfel de situații. Cazul va intra în cercetarea comisiei de disciplină a școlii, unde vor fi audiate toate părțile. Urmează să desemnăm un cadru didactic în locul doamnei educatoare, care am înțeles că are probleme de sănătate și este în concediu medical”, a precizat șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.