Avertizare prin sistemul RO-ALERT pentru zona Ceahlău

pietricica turism

Locuitorii din zona masivului Ceahlău au primit o avertizare RO-ALERT prin care este anunțat un cod roșu de vânt cu rafale de 140-160 kn/oră pentru zona montană înaltă, la peste 1800 de metri altitudine. Avertizarea este valabilă până la ora 23.00. Locuitorii din această zonă sunt sfătuiți să nu se deplaseze pe masiv și să se adăpostească.

Viscolul și ninsoarea au cauzat probleme în tot județul Neamț. Prefectura Neamț a trimis o informare către primării și la serviciile voluntare pentru situații de urgență pentru identificarea de spații de adăpostire pentru persoanele care au nevoie de refugiu. De asemenea, la nivelul ISU Neamț a fost activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Nivel Galben.

Potrivit unui raport ISU de la ora 18.00, erau 5 localități cu probleme în alimentarea de curent electric: comuna Verșești integral și zone din Ștefan cel Mare, Piatra Neamț, Târgu Neamț și Dumbrava. De asemenea, drumul dintre Girov și Hanu Ancuței era blocat, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă și polei.

 

1 COMENTARIU

  1. Very funny!!! COD ROSU DE PROSTIE LA ISU care ISU nu prea stie cu ce sa mananca viscolul la munte si ca una e la Roznov si alta la Ceahlau over 1500m . Daca ne-ati trimis RO Alert pentru 5 cm de zapada si rafale de vant care la peste 1800m adicatelea numai pe Vf. Toaca si Ocolasul Mare trec frecvent de 100 km /h ce o sa se intample intr-o iarna autentica.
    Oricum singurii catateni care teoretic treceau de 1800m la acea ora, sunt un meteriolog , doi cabanieri si trei salvamontisti care sa fim seriosi stiu mult mai bine ca oricine cum si ce sa faca pe munte. In consecinta stimati domni care ati uitat cum e iarna pe ulita , nu mai RO -intoxicati lumea daca nu e nevoie doar ca sa justificati niste sisteme inutile care functioneaza indoielnic. Cititi fabula cu Petrica si Lupul cand trageti saptamanal sirenele in Piatra Neamt si cand imunizati populatia cu coduri fantasmagorice .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.