Urgie: Viscolul a lăsat pe întuneric aproape 1.000 de nemțeni, circulația a fost oprită la ieșirea din județul Neamț spre Harghita

Ninsoarea și viscolul au creat mari probleme în județ, în această după-amiază, 5 februarie. Aproape 1.000 de locuitori au rămas fără energie electrică, după ce vântul a afectat parțial rețeaua de distribuție din Piatra Neamț, Târgu Neamț, Ștefan cel Mare, Verșești, Dumbrava. Echipele furnizorului au fost trimise în teren și au început să repare avariile. Un copac a fost doborât în municipiul Piatra Neamț, pompierii au fost trimiși să elibereze carosabilul, iar la Mărgineni o mașină a derapat și a ieșit în decor, fiind scoasă tot de pompieri. Avertizarea cod galben de ninsori și viscol emisă de meteorologi este valabilă până mâine dimineață, 6 februarie. Pentru zona de munte din județul Neamț, la peste 1.800 metri altitudine, vântul va atinge rafale de 140-160 km/h, potrivit avertizării cod roșu emisă de meteorologi și valabilă până la ora 2.00.

Din cauza copacilor căzuți pe șosea, nu se mai poate ieși din județul Neamț spre Harghita, blocajul de la Lacu Roșu fiind anunțat începând cu ora 15.15, restricția fiind în vigoare până la remedierea situației. Intervențiile în teren sunt îngreunate de viscolul extrem de puternic. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.