Derapaj de politician: ”Tinerii noștri sunt mai inteligenți decât ai lor”!

Discursul politic tinde să nu mai aibă nici un fel de limite în Neamț, Un derapaj venit din partea unui personaj care de obicei este atent cu luările publice de poziție este bomboana pe coliva tinerilor politicieni locali.

După o acțiune reușită și necesară de partid, un lider al PNL Piatra Neamț, cu pretenții  la fotoliul de primar al municipiului, apreciat pentru implicare publică și până acum cu un discurs moderat, a avut un derapaj greu de încadrat. Într-o postare pe Facebook, probabil în febra de după dezbateri, a scris următorul lucru: “Tinerii noștri sunt mai inteligenți decât ai lor”. Restul nici nu mai contează. Mesajul este clar, dacă nu ești la noi, nu ești la fel de inteligent. Inteligența este doar apanajul unora, restul se încadrează la categoria retardați politic. Scurt și clar, să se știe exact unde ne situăm. dacă o făcea în sală, era doar treaba lui și a celor de acolo. În momentul în care și-a făcut publice convingerile, este cu totul altceva.
Indiferent de context, un asemenea discurs este jignitor și extremist. Îndeamnă la ură, nu la dialog, nu are de-a face în niciun fel cu discursul politic. Este mai mult un fel de șmecherie de prost gust, o golăneală ieftină și singura scuză poate veni dintr-un entuziasm juvenil.
Cum asemenea derapaje sunt tot mai numeroase, dacă tot vorbim de respect și dialog, ele trebuie obligatoriu sancționate chiar de cei din partidele cărora le aparțin autorii. Iar intervenția șefilor de partid este mai mult decât necesară.

În ceea ce-l privește pe Andrei Carabelea, suntem siguri că va reveni cu scuze. Adresate tinerilor din toate partidele.

Valentin Bălănescu

P.S. În legatură cu telefoanele din miez de noapte, de care se plânge PSD-ul și se dezice PNL-ul, ce-ar fi ca cele două partide, alături de liderii USR-PLUS, ALDE, Pro România să ceară SRI-ului, STS-ului, CIA-ului sau cine mai știe cui să-i găsească pe autori? Ca să nu ajungem să dăm vina pe rușii care se amestecă în alegerile din Neamț. Simplu, nu? Haideți, că se poate…

alegeri locale psd

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.