Dezvoltare locală cu ricoșeuri politice sau altfel despre conflictul Apa Serv (C.J.)- primărie

Programul de guvernare locală al Municipiului Piatra Neamț pentru anul 2020 prevede, printre altele, modernizarea și reconfigurarea (inclusiv amenajarea pistelor pentru bicicliști) tronsoanelor de drum B-dul Traian – Piața Mihail Kogălniceanu – B-dul Decebal, strada Mihai Viteazu și coridorul secundar est- vest, strada Dimitrie Leonida și B-dul 9 Mai, cât și implementarea unui sistem de management inteligent al traficului. Toate aceste proiecte sunt finanțate de către Uniunea Europeană și au o valoare totală de 17.192.000 euro.  Primarul Dragoș Chitic a făcut chiar o conferință de presă cu ceea ce se preconizează în viitorul apropiat. O inițiativă demnă de apreciat.

În mod normal, o asemenea lucrare de anvergură necesită și alte investiții conexe, de genul rețele de cabluri subterane, conducte de apă, gaz sau alte utilități. Cel care face proiectul, dacă este gospodar și se gândește la viitor, face demersuri către toate societățile care au în proprietate și administrează servicii de utilitate publică, imediat ce a început să facă planuri. Asta pentru ca și partenerii care au utilități în stradă să se poată pregăti.

În conferința de presă a lui Dragoș Chitic a existat o nominalizare a unui asemenea partener, SC Apa SERV SA. Pentru ca două lucrări cu o astfel de greutate să poate merge în paralel, modernizarea și reconfigurarea unor tronsoane de drum care străbat orașul de la un capăt la celălalt și schimbarea conductelor de apă și canalizare, cei de la Apa Serv trebuie să își construiască un plan de investiții care poată să aibă o valoare totală egală cu bugetul local al municipiului Piatra Neamț. ”Sper ca de această dată, Apa Serv să vină în paralel cu noi să își realizeze lucrările de mentenanță. Deja lucrăm la o adresă pentru a comunica societății Apa Serv, posibil să fie deja trimisă, tronsoanele de drum care vor fi modernizate anul acesta. Mi-aș dori un dialog mai strâns între primărie si societatea Apa Serv pe acest subiect pentru a nu se mai ajunge la problemele care au fost în trecut.”, a declarat primarul în cadrul conferinței.

Este clar că speranțele primarului Dragoș Chitic sunt nule, deoarece cunoaște exact posibilitățile de investiții ale celor de la Apa Serv. Să nu uităm că Primăria Piatra Neamț este acționat, minoritar este drept, dar acționar în Apa Serv și are toate pârghiile legale să informeze executivul societății despre intențiile sale. Declarația pare mai mult un nou croșeu în războiul dintre două instituții care, ambele, își declară grija față de cetățean.

Departamentul de Comunicare al primăriei Municipiului Piatra Neamț ne-a confirmat că abia la începutul lunii Februarie, anul curent, s-a trimis notificare de informare către societatea ApaServ. (M.E.Z.)

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *