Elevii calificați la olimpiadele naționale de chimie și lectură

O parte a etapelor județene ale olimpiadelor s-au încheiat și cei mai buni elevi din județul Neamț se pregătesc pentru fazele superioare, zonala și naționala.

La Olimpiada Națională de ”Lectură ca Abilitate de Viață” sunt doi liceeni calificați din Piatra Neamț. Iustina Teacu, din clasa a X-a, pregătită de prof. Melania Elena Iliuță, de la Colegiul Național „Petru Rareș” și Andreea Larisa Băluț, clasa a XII-a, pregătită de prof. Geanina Timofte, de la Colegiul Național „Gheorghe Asachi”, care vor reprezenta județul la etapa națională, din perioada 1-5 aprilie, de la București.

Din cei 47 de elevi care au concurat la etapa județeană a Olimpiadei de Chimie, s-au calificat la națională cinci elevi care au obținut punctajul necesar, fiecare la fiecare an de studiu. Este vorba despre Simion Dimitrie Lupașcu, în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț, pregătit de prof. Carmen Mihaela Vișan, Ioana Năsoi – clasa a IX-a la „Petru Rareș”, pregătită de prof. Florica Ionică, Larisa Georgiana Chelaru – clasa a X-a la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, pregătită de prof. Camelia Smaranda, Elena Filip-Muraru – clasa a XI-a la „Petru Rareș”, pregătită de prof. Florica Ionică și Ioan Căderea – clasa a XII-a la Calistrat Hogaș”, pregătit de prof. Brîndușa Andrei. Componența lotului județean de chimie va fi încheiat după ce Ministerul Educației va stabili dacă se mai pot acorda locuri suplimentare, pe baza punctajelor obținute de elevi, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Neamț. (C.I.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *