Demis din Consiliul Județean, Eduard Corduneanu l-a dat în judecată pe prefect

pietricica turism

Eduard Corduneanu, care și-a pierdut mandatul de consilier județean, din motive de incompatibilitate, a contestat în instanță ordinul prefectului, prin care a fost scos din legislativul județean. Acțiunea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Neamț, în ziua de Dragobete, adică ieri, 24 februarie, la Secția a II-a Civilă de Contecios Administrativ și Fiscal. Ordinul prefectului a venit, firesc, după ce Eduard Corduneanu a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate.

Motivul pentru care Corduneanu a fost declarat incompatibil este dubla sa calitate din timpul campaniei electorale din 2016: director al Agenției pentru Protecția Mediului Neamț și candidat pentru funcția de consilier în cadrul Consiliului Județean Neamț.

Fostul director al APM mai are o experiență, din anul 2010, când de asemenea a fost declarat incompatibil, pentru că, în 2009, a deținut simultan funcția de conducere și calitatea de consilier județean. Lucrurile erau evidente, așa încât raportul ANI nici n-a fost contestat.

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.