Jumătate de Neamţ e avertizat cu cod portocaliu, iar cealaltă jumătate cu cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat astăzi, 5 februarie, avertizările emise cu o zi în urmă. Meteorologii au decis să avertizeze jumătatea montană a judeţului Neamţ cu cod portocaliu, iar zonele de şes cu cod galben. Fenomenele avute în vedere sunt ninsorile şi viscolul.

Codul portocaliu este în vigoare în intervalul 5 februarie, ora 14:00-6 februarie, ora 8:00. “În intervalul menționat vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80-100 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 de metri”, precizează ANM.

Codul galben se aplică în intervalul 5 februarie, ora 11:30-6 februarie, ora 8:00. “În intervalul menționat, la munte, în nordul și centrul Moldovei, apoi și în regiunile sudice și sud-estice va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul se va intensifica, cu rafale de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile vestice și local în centru cu viteze de 55-65 km/h”, potrivit aceleaşi surse.

Mai trebuie precizat că judeţele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea sunt avertizate cu COD ROŞU din aceleaşi motive. (M. CONSTANTINESCU; HARTĂ: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.