Piatra Neamț. Sensuri giratorii în cascadă în zona Gării, la 200 de metri distanță unul de altul

pietricica turism

Piatra Neamț a devenit, fără discuție, orașul sensurilor giratorii amplasate oriunde un dezvoltator de gândește să mai plaseze un supermarket. Primăria face o economie, că plătește dezvoltatorul, cât despre utilitatea și oportunitatea unor asemenea construcții urbane, ca să nu mai vorbim despre respectarea regulilor urbanistice, acestea se adaptează la cererea investitorului.

Kaufland România,  marele lanț de supermarketuri, deschide un nou magazin în municipiul Piatra Neamț pe strada Bistriței, nr. 2B și cu larga participare pasivă a primăriei orașului, să ofere drept cadou un nou sens giratoriu atât pietrenilor, cât și conducătorilor auto care tranzitează șoseaua de centura a municipiului Piatra Neamț, drum care face legătura spre Bicaz.

Dacă sensul giratoriu de la Gară era mai mult decât necesar, să faci un altul la nici 2-300 de metri, într-o zonă în care șoseaua se îngustează, în imediata apropiere a două autogări, care încadrează un alt supermarket, pare să fie mult prea mult. Pe un tronson de drum de doar 3,5 km avem 4 asemenea sensuri și asta pe ceea ce noi numim șosea de centură.

Pentru o mai bună înțelegere a lucrurilor, vă prezentăm imagini cu zona respectivă.

Evident că așteptăm comentarii cu păreri avizate despre inițiativa primăriei pietrene. (M.E.Z.)

5 COMENTARII

  1. Eu sunt printre altele conducator auto pe un ansamblu trailer-autocamion tractor de 18-19m lungime.
    Nu stiu cum voi mai trece prin al doilea sens pentru ca deabea ma descurc cu sensul de la gara , mai ales cand transport utilaje agabaritice cu latimea de 3.20 m.
    Este vorba de o sosea de centura pe care o tranziteaza tot felul de autocamioane de tonaj.

  2. Mai util ar fi sa faca unul la intersectia strazii Bistrita cu str. Titu Maiorescu ca pe acolo iese aproape toata precista in variantă si se sta cu zecile de minute la cedează trecerea… Acolo unde e propus ar fi util doar strict pt magazin si atat.

  3. Din ce s-a discutat la asociatia noastra, am inteles ca din strada de la biserica lipoveneasca si din cea de la farmacia Ardealul se va putea iesi in strada din parcarea complexului comercial si ulterior in varianta. Acum, cele doua strazi paralele nu prea ajuta la fluidizarea traficului, cea de la biserica lipoveneasca fiind fara iesire si cealalta necirculata, intrucat se iese foarte greu pe acolo in varianta. Cred ca va fi benefic acest sens giratoriu.

  4. De anu de zile , primara s-a facut pres in fata dezvoltatorilor de hiper-market-uri.Aceste magazine ar trebui scoase in afara orasului, asa cum se face in orice tara civilizata!In oras ar trebui sa ramna doar magazinele de cartier/cvartal..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.