Sondaj de opinie cu candidați surpriză la Roman

O societate din București, Romstat Expert Consultanță&Statistică, realizează un sondaj de opinie având ca tematică „Înregistrarea aleatorie și statistică a opiniilor locuitorilor din municipiul Roman”. De fapt, este un sondaj de opinie care îi testează pe romașcani în legătură cu posibilitatea unor personaje de a candida la primăria municipiului Roman și încearcă să afle care ar fi problemele cu care se confruntă municipiul.

În privința candidaților măsurați în sondaj apar câteva surprize, datorate probabil incertitudinilor în privința candidaturilor la unele partide, PSD sau Pro România,datorită lipsei de informații sau, la fel de probabil, dorinței de a arunca cîteva semințe de scandal în adversarii politici.

La PNL, pe lângă previzibila nominalizare a lui Lucian Micu, actualul primar, apare și Leonard Achiriloaiei, consilier local și director economic al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

„Surpriza” apare în cazul PSD-ului, unde prima nominalizare îi aparține profesorului Ilie Boloca, consilier local și el, care se bucură de o oarecare notorietate, insuficientă probabil pentrua convinge electoratul. După el este nominalizată Oana Bulai, fost administrator public al județului și fost consilier de stat în guvernul Dăncilă. Probabil că nominalizarea o onorează pe Bulai, dar cel mai probabil nu-și dorește, cel puțin acum, o candidatură în care alegerile sunt direct pe persoană fizică. Nu apare în schimb, Alexandru Rotaru, actualul deputat PSD despre care se spunea că ar putea candida la primărie.

 

Poate cea mai neinspirată nominalizare vine în dreptul lui Alin Antochi, fost președinte PSD Neamț, apoi secretar de stat în Ministerul Justiției, promovat de UNPR și care apare în sondaj ca fiind candidat din partea Pro România. „Este o prostie, eu nu sunt membru al nici unui partid. Nu am cum să candidez din partea Pro România. Dacă vroiau să mă treacă în sondaj, mă puteau trece independent”, a declarat pentru mesagerulneamt.ro Alin Antochi. Liviu Harbuz, coordonatorul Pro România Neamț, s-a declarat și el surprins la informația că are un candidat la Roman, despre care nu știa că este membru de partid.

Sondajul ar putea să fie de un real folos celor de la USR și PLUS, în cazul în care ar afla rezultatele reale ale sondajului, care ar putea să-i ajute în măsurarea celor doi candidați anunțați deja, Radu Samson la USR și Ionuț Corbu la PLUS. Pe listă apare și un independent, Bogdan Roman.

Cei care fac sondajul au mai colaborat în anii trecuți cu Partidul Național Liberal, ceea ce ne face să credem că și acest sondaj este la comanda liberalilor.

V.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.