Târgu Neamț: Elev desfigurat la școală

Un nou incident violent la școală s-a petrecut vineri, 14 februarie, la Colegiul Tehnic “Ion Creangă” din Târgu Neamț. Un elev, în vârstă de 18 ani, din clasa a XI-a, ar fi fost lovit de doi colegi, într-una dintre pauze. Familia băiatului ne-a contactat și ne-a relatat că, în aceeași seară, l-au dus pe băiat la spitalul din Târgu Neamț, de unde a fost trimis la UPU Piatra Neamț, iar astăzi, 17 februarie, este internat în secția ORL, cu fractură de piramidă nazală și traumatism cranio-facial. Între timp, diriginta clasei unde s-a petrecut agresiunea a anunțat și conducerea liceului, cu toate că inițial incidentul ar fi fost minimalizat, mai susține familia tânărului rănit.

Din partea școlii, directorul Gheorghe Apetrei a spus că știe despre incident și că astăzi, la amiază, urma să se discute în comisia de disciplină. “Eu sunt în concediu medical, sunt în spital, dar am fost informat de cele petrecute vineri după-amiază. Știu că se discută în consiliul clasei și că tot astăzi trebuia să se întrunească comisia de disciplină pentru a începe cercetările”.

Contactată telefonic, pentru un punct de vedere, directoarea adjunctă Dorina Timișescu, care a preluat atribuțiile de conducere pe perioada cât directorul liceului este bolnav, ne-a declarat: “Acum suntem în comisia de disciplină. Este un caz grav de încălcare a regulamentului școlar, n-am mai avut astfel de situații, este regretabil ce s-a întâmplat. Acum suntem în cercetare și nu putem să oferim mai multe detalii. Doamna dirigintă m-a informat de vineri seara. Audiem pe cei doi elevi, astăzi, rămâne să fie audiat elevul care este internat în spital. Ar fi fost un conflict izbucnit dintr-o joacă, dar cercetarea este în curs. Cred că mâine vom avea o concluzie și vom trimite raportul la inspectoratul școlar”.

Acesta este al doilea caz de violență în școală, făcut public, după cel petrecut acum aproape o lună, la Școala Gimnazială nr. 1 Bicaz Chei.

Poliția a fost sesizată în seara de 14 februarie, la ora 19:30, de Spitalul orășenesc Târgu Neamț, unde a fost transportat tânărul rănit. “Polițiștii s-au deplasat la unitatea sanitară, în urma sesizării privind faptul că un tânăr, de 18 ani, din Păstrăveni, avea leziuni în zona feței. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, într-una dintre pauze, la orele de curs, tânărul ar fi fost lovit de doi tineri, unul în vârstă de 17 ani și celălalt de 18 ani, colegi în aceeași clasă a XI-a, pe fondul unor neînțelegeri. Tânărul rănit a depus o plângere prealabilă și în cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a precizat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț a fost informat și așteaptă rezultatul cercetărilor: “Nu se mai tolerează ascunderea incidentelor violente din școli, directorii sunt obligați să anunțe imediat. Am fost informat în această dimineață despre ce s-a întâmplat vineri la colegiul Ion Creangă, informația a ajuns pe flux până la Ministerul Educației. S-a format o comisie la nivelul colegiului, care cercetează cele întâmplate și care îmi va transmite concluzia și măsurile care se impun”, a declarat inspectorul școlar general Mihai Obreja. (Cristina IORDACHE)

3 comments

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *