Farmacia Ardealul unde lucra farmacista infectată cu Covid este închisă

Întâmplare, pe scurt, în România aflată în epidemie, martie 2020: un bărbat, soțul unei farmaciste de la Ardealul, se îmbolnăvește. Soția îl duce la spital de 3 ori, omul având simptome de infecție respiratorie, dar neîncadrându-se în parametrii, absolut depășiți, din chestionarul care îl putea include în zona de risc. În cele din urmă, după 10 zile de suferință, la a treia prezentare la spital, i se iau probe, i se face testul și iese, absolut deloc surprinzător, pozitiv Covid 19. Este transportat la Iași și, doar pentru că organismul lui este puternic, reușește să se recupereze. Între timp este testată soția lui, care iese și ea pozitiv.

Astăzi, 27 martie, cineva – nu are importanță cine – postează pe Facebook câteva rânduri, nu știm dacă opinia personală sau indusă – până la urmă în domeniul farmaceutic există o concurență acerbă -, și ”informează” opinia publică despre faptul că farmaciile Ardealul sunt încă deschise, pe principiul ”întâi îmbolnăvim clienții, apoi le vindem medicamente”. Mesajul este voit exagerat, în condițiile în care acea farmacistă a lucrat la o singură unitate și nu, prin rotație, la toate farmaciile Ardealul, iar farmacia – este vorba despre cea din cartierul Mărăței, de la Alimentara 28-, este închisă și acum, desi a fost dezinfectată. Iar măsurile de protecție sunt maxime, atât pentru personal cât și pentru clienți.

Sursa foto: ZF

E ușor să arunci cu noroi și să încerci să determini oamenii să-și piardă încrederea într-o firmă care, vreme de 27-28 de ani, a demonstrat că este onorabilă și responsabilă”, a declarat farmacistul Ilie Echim. ”De când am aflat, farmacia este închisă, iar colegii acasă în izolare, desi doamna care s-a îmbolnăvit nici nu prea a fost la serviciu, mai mult a stat cu soțul. Farmacia a fost dezinfectată și puteam s-o redeschidem, doar dacă detașam personal de la celelalte. Și avem personal, dar ne-am gândit la colegii noștrii, să nu le creem un stress suplimentar, mai ales în această perioadă. Dar absolut niciunul dintre colegii noștri nu este bolnav, exceptând-o pe doamna al cărei soț este internat la Iași. În toate farmaciile am luat maximul de măsuri care se puteau lua. Avem aparate cu lumină ultravioletă, care funcționează 24 de ore din 24, avem dezinfectant, femei de serviciu care spală peste tot cât e ziua de lungă, nu intră decât doi oameni în farmacie și au semne de demarcație, ca să păstreze distanța, iar la casă stau în diagonală față de farmacist. Mai mult de atât nu puteam face. Și să fim acuzați, pentru ce? De ce? Cu ce am greșit noi? Eu cred că oamenii or să aibă încredere în noi în continuare, dar dacă, totuși, vor ajunge la alte concluzii, ne vom gândi cum procedăm. De-a lungul timpului tot am fost presați să vindem și am spus că nu vrem să vindem, vrem să muncim. Dacă dacă o să vindem și-o să plecăm de aici, atunci oamenii își vor da seama ce-a însemnat Farmacia Ardealul în orașul și în județul ăsta. Noi am fost și suntem un factor de echilibru împotriva lanțurilor farmaceutice. Nu le-am dat voie să practice prețuri aiuriste și le-am făcut să se alinieze la o chestie de bun simț. Numai când pierzi ceva îți dai seama ce-a însemnat și pe urmă îți pare rău”.

C.M.

N.R.: Farmacistul Ilie Echim este un om care s-a implicat direct în viața comunității și, de fiecare dată când a fost nevoie de un ajutor pentru o cauză a făcut-o fără nici un fel de ezitare. A pus pe primul plan investițiile în firmă și a creat un brand local de prestigiu în toată zona farmaceutică.

12 comments

 • Samael

  martie 27, 2020 at 1:49 pm

  Eu cred că este important cine a postat. Este unul, Remus Dan, care miroase de la o poștă a cont fals. În istoricul de postări pe bandă de pe majoritatea grupurilor nemțene, apar în proporție covârșitoare postări încadrabile lejer în categoria “postări de partid” pentru PNL. Mai mult, înainte de postarea mizerabilă referitoare la farmacie, postacul PNL Remus Dan făcuse o altă postare în care caracteriza situația ca fiind o răfuială înternă PSD între senatoarea ciupercilor și președintele valutist. În nemărginita lor inteligență, postacii PNL lovesc în cei care, conform profilului de alegător, sunt parte chiar din electoratul lor (profesii liberale, oameni de afaceri, etc.). Mai mult, cazul soțului farmacistei pare să fi fost o problemă clară de protocol de testare și, ce să vezi, protocoalele sunt făcute de la București de către cei la conducerea MS. Adică tot de PNL. În concluzie, un postac disfuncțional PNL aruncă pe facebook o calomnie prin care lovește în electoratul partidului pe care se presupune că-l ajută prin elucubrațiile pe care le postează. Sper ca domnul farmacist să-i facă imbecilului o plângere penală iar Poliția Română să ne dezvăluie cine-i mărețul comunicator liberal care își permite să facă așa ceva. Nu de alta, dar astfel de cretini trebuie să fie anihilați înainte de alegeri, ca să nu facă rău tot liberalilor cu puținul creier pe care-l au la dispoziție. Shalom!

  Răspuns

 • Lica

  martie 27, 2020 at 3:14 pm

  Toată considerația pentru cei care își desfășoară activitatea în cadrul farm.Ardealul.Dl farm.Echim a impus personalului o conduită de mare clasă.De cate ori am avut nevoie de ceva s-au oferit să-mi comande,dădeau telefon la toate punctele lor să vadă dacă mai au pe stoc.Concurenta și invidia a fost și este f.mare.Ati adus un plus valoare zonei prin înființarea acestei activități.Nu vă lăsați afectați de nimecnicia oamenilor mărunți,ardelenii sunt oameni puternici.Succes!

  Răspuns

 • Sava Codruta

  martie 27, 2020 at 3:35 pm

  RESPECT pentru Farmaciile ”Ardealul” ! Eu am incredere ca este si va fi bine. Ieri am fost la Farmacia ”Ardealul” din Precista si am constatat ca sunt respectate toate procedurile in vigoare pentru prevenirea transmiterii virusului Covid 19. FELICITARI TUTUROR !!!

  Răspuns

 • Tania și Petre Dorobanțu

  martie 27, 2020 at 4:12 pm

  Întotdeauna și mereu am fost servită IREPROȘABIL de toți salariații acestui brand nemțean FARMACIILE ARDEALUL, precum mai spunea cineva, dacă nu aveau produsul, imediat sunau la altă farmacie sau dacă era ceva de mai lungă durată te sunau acasă să-ți spună că a venit comanda ta, nemaivorbind și de discount-ul acordat pentru fidelitate! Și cum să nu fii fidel, când oriunde ai locui, găsești o farmacie la îndemână, cu Oameni atât de amabili, care tratează clienții cu atâta solicitudine!
  Ferească Dumnezeu să ne părăsiți, domnule farmacist ECHIM, ați construit cu mare trudă o afacere în folosul dvs. și al comunității, înțeleg că fiul dvs. o va duce mai departe și TREBUIE să continuați, căci ceea ce s-a scris este doar INVIDIE și JOSNICIE din partea concurenței, care nu poate atinge standardele dvs.! Cine a muncit cinstit o viață, în oricare domeniu, știe să aprecieze MUNCA de-o viață a altuia, cum ar fi, în speță, a dvs.! Sănătate vă doresc tuturor celor de la Farmaciile ARDEALUL! Să nu dezertați, acolo să vă găsesc!

  Răspuns

 • Tudorel RADU

  martie 27, 2020 at 6:17 pm

  Nu sunt un client al farmaciei Ardealul, însă sunt alaturi de toți care vor binele societății în mijlocul căreia trăiesc.
  Va mulțumesc pentru etică și profesionalism!

  Răspuns

 • Daniel Horciu

  martie 27, 2020 at 6:44 pm

  Eu am sotia care lucreaza la una din farmaciile Ardealul si merge in fiecare zi la serviciu. In fiecare zi vine acasa. Tot ce trebuie respectat se respecta si respectăm!!!!! Felicitări pentru profesionalismul celor de la ARDEALUL!!!!!

  Răspuns

 • Isabela Mariuta

  martie 27, 2020 at 7:31 pm

  Lantul de Farmacii Ardealul este cu siguranta un model pentru alte farmacii. Va spun asta in calitate de medic ce isi face cumparaturile in aceste farmacii,apreciind respectul si profesionalismul tuturor celor ce lucreaza aici. Cate farmacii stiti cu lampi uv care dezinfecteaza aerul din aceste spatii?Si da,intr-adevar,preturile in aceste farmacii ii obliga si pe cei din concurenta sa nu sara calul . Nu mai mult decat ieri,acelasi spray nazal in Farmacia Ardealul era 35 lei ,iar la farmacia de langa,44 de lei.

  Răspuns

 • Gheorghe OCNEANU

  martie 28, 2020 at 8:48 am

  Imi scot palaria pentru activitatea farmaciilor Ardealul. Una dintre putinele afaceri locale de succes.

  Răspuns

 • Nobody

  martie 28, 2020 at 10:09 am

  Cu toata consideratia pentru acest lant de farmacii, cu tot respectul fata de angajati, va spun ca aici a fost greseala angajatei. Inteleg disperarea si situatia grava ,dar nu era cazul sa arunce cu noroi in cadrele medicale si sa impplice numele firmei unde lucreaza. Cadrele medicale sunt in prima linie, fara echipamente, fara un buget corect , fara un sprijin. Acei oameni isi fac treaba , au niste protocoale facute de niste incompetenti din MS, oamenii muncesc zi si noapte ,au familii,copii acasa. Angajata nu trebuia sa isi dezvaluie identitatea daca avea ceva de spus, nu implica societatea intr un scandal care aducea automat deservicii . Intr o situatie de acest gen trebuie sa fim rationali si cu bun simt, sa nu aruncam cu noroi si sa improscam cu ura pentru ca ne consideram cineva. Sistemul sanitar nu trebuie blamat ,oamenii care muncesc acolo sunt asaltati, aruncati intr o lupta fara arme, fara o procedura corecta si fac tot ce sta in puterea lor avand in vedere conditiile.
  A fost greseala angajatei pentru ca nu ne mai vindecam de ura si dat vina pe altii. Repet, situatia era grava, dar cu bun simt si calm iei decizii, nu la nervi, fara sa calculezi consecintele . A adus prejudicii societatii unde lucreaza prin faptul ca si a publicat identitatea. Atat!

  Răspuns

 • Dragos

  martie 28, 2020 at 12:17 pm

  A împroșca cu noroi intr-o astfel de afacere înseamnă, fie sa fii imbecil fie sa faci parte din mafia farmaceutica. Este binecunoscut faptul ca Farmaciile “Ardealul” sunt un model de afacere corecta, care aduc beneficii imense comunității, aprovizionând cu medicația necesară la un preț corect.
  Orice afacere este făcută sa aducă și un profit, dar atunci când adaosul este rezonabil, normal ca deranjează mafioții. Cel mai bun exemplu este la majorările nesimțite a prețurilor la mărfuri de stricta necesitate din aceste zile. Având o concurenta precum aceste farmacii, normal ca ceilalți nu pot impune astfel de prețuri și atunci apar indivizi de genul lui Remus Dan.
  Ar fi indicat sa susținem farmaciile Ardealul, boicotând pe ceilelalte farmacii care vin cu prețuri nesimțite !

  Răspuns

 • Eu

  aprilie 3, 2020 at 6:25 pm

  Compararea preturilor practicate in Piatra Neamt este in gen de raportare ce poate fi rezultatul unui gen de analiza redusa.
  Realitatea este cand incepi sa compari preturile cu una dintre cele mai cunoscute retele din afara judetului lucrurile ridica mari semne de intrebare!
  Nu mi-am putut imagina cat de mari sunt diferentele.
  Singurul inconvenient-termen livrare vs rezolvare imediata.
  Prin urmare Ardealul este aproape de tine!

  Răspuns

 • Chiuaru Ovidiu

  aprilie 5, 2020 at 8:12 am

  Respect pentru farmaciile,,Ardealul”.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *