VIVID Piatra Neamț a finalizat amenajarea compartimentului de triaj din Spitalul Județean

Cu eforturi mari, financiare și logistice, oamenii din jurul VIVID Neamț au reușit în timp record să amenajeze un compartiment de triaj  al bolnavilor care să fie adaptat nevoilor actuale. Practic, de astăzi ar trebui să înceapă activitatea în ele. Medicii și personalul de la UPU Piatra Neamț vor putea să lucreze în condiții de siguranță și confort peste cele oferite de corturile unde lucrau înainte. Containerele de la spital au fost achiziționate de către cei de la Heidelberg Cement și Dinamic ’92, iar proiectul a fost coordonat de către Asociația Volunteer for Life, reprezentată de Ionuț Ursu.

comp6
comp7
comp5
comp4
comp3
voluntari
compartiment triaj

Importanța ajutorului oferit de toți cei implicați poate fi înțeleasă dacă se înțelege că triajul este esențial pentru ca bolnavii neinfectați să fie în siguranță, iar cei infectați să poată fi izolați și apoi direcționați spre secțiile unde vor fi tratați.Ca să nu mai vorbim desăre personalul medical, lucru esențial în această perioadă.

Conducerea spitalului de la Piatra Neamț, clar în imposibilitatea de a asigura condiții similare de triaj a mulțumit public celor de la VIVID :

”Către toți cei implicați în proiectul VIVID Neamț

Comitetul   Director   al Spitalului  Județean  de  Urgență  Piatra  Neamț  aduce mulțumiri călduroase tuturor  celor  implicați în proiectul VIVID Neamț, organizatori și donatori. Prin contribuția dumneavostră,  a  tuturor, a fost îmbunătățită siguranța atât  a personalului, cât și a pacienților noștri.”

Primăria Piatra Neamț a ales și ea colaborarea cu cei de la Asociația Comunitatea Noastră- VIVID,  așa cu declară primarul Dragoș Chitic: ”Primăria Piatra-Neamț a alocat astăzi suma de 100.000 lei Spitalului Județean Neamț, prin Asociația Comunitatea Noastră – Vivid, pentru dotarea cu echipamente medicale, materiale de protecție, sanitare și de igienă destinate cadrelor medicale și zonelor de primiri urgențe și terapie intensivă.
💎Spitalul Județean Neamț trece în această perioadă prin momente dificile, iar cadrele medicale de acolo sunt în prima linie în lupta împotriva coronavirusului. Chiar dacă spitalul este subordonat și administrat de Consiliul Județean Neamț, consider că este foarte important acum să ne unim forțele și să ajutăm sistemul medical nemțean, pentru tratarea în condiții optime a pacienților infectați și pentru a putea depăși cât mai repede această situație de criză.
💎În urma parteneriatului aprobat astăzi se va facilita și colaborarea dintre Direcția de Asistență Socială a Primăriei Piatra-Neamț și Asociația Comunitatea Noastră- VIVID, pentru implicarea și a voluntarilor înscriși în inițiativa Vivid Neamț în sprijinirea vârstnicilor și altor categorii de persoane vulnerabile din orașul nostru, aflate în această perioadă într-o situație dificilă.
VIVID Neamț este o inițiativă comunitară, care reunește antreprenori, ONG-uri și alți binevoitori, creată cu scopul de a ajuta sistemul medical și populația din Piatra-Neamț și județul Neamț în combaterea epidemiei de COVID-19.”

Valentin Bălănescu

N.R: Mesagerul de Neamț va publica date despre orice inițiativă care vine în sprijinul luptei înpotriva COVID-19. Este nevoie de solidaritate și de inițiativă.

One comment

 • Ionut Mititelu

  martie 27, 2020 at 5:31 pm

  Domnule Balanescu, dacă tot ne țineți informați, va rog sa nu periați pe cei care sunt responsabili cu viețile a mai bine de jumătate de milion de oameni în județ și cereți consiliului județean cu cifre reale ce masuri au luat pentru a proteja personalul medical și câte măști N95 si FFP2 si cate echipamente complete de protecție (Masca simpla,
  Halat impermeabil de
  unica folosinta sau
  halat de unica folosinta
  peste care se pune sort
  impermeabil de unica
  folosinta,
  Manusi menajere,
  Ochelari închiși pentru protectia ochilor,
  Ghete) sunt în dotările spitalelor din judet și câte ar trebui sa ajungă în zilele următoare, eventual puteți cere poze cu facturi, numere de ordine.La fel și în cazul testelor, câte teste se efectuează actual pe raza județului, dacă au fost testate toate cadrele medicale și auxiliare și câte credeți ca vor efectua în zilele, săptămânile urmatoare.Fiti un exemplu pentru jurnalisti și spuneți oamenilor adevărul, astfel vor înțelege gravitatea situației și neajunsurile și vor sta în casa.OMS spune clar ca nu exista vaccin, nu exista tratament persoanele cu condiții preexistente și persoanele în vârstă au șanse mari sa moara.Suceava a căzut acum sunt ajutați de Iași, dacă Neamț va cădea Moldova e fără speranță pentru ca și la Bacău sunt deja probleme.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *