Știre actualizată. Liviu Harbuz a renunțat la politică pe timpul crizei, Cătălin Chiței noul coordonator Pro România

Actualizare: la scurt timp după apariția știri, am primit mesajul pe care Liviu Harbuz l-a transmis membrilor și susținătorilor Pro România.

”Pentru toți colegii și prietenii mei din PRO România: voi, care formați o echipă foarte puternică, închegată, la care am contribuit noi toți, împreună, vreau să știți că azi am decis să mă suspend din poziția de coordonator al PRO România Neamț și să aleg activismul din societatea civilă de care România are astăzi nevoie mai mult ca oricând, să informez, să ajut, fără cea mai mică urmă de părtinire politică. Faptul că lucrez în presă (Europa FM și Jurnal FM) mă obligă să nu fiu atins de niciun subiectivism politic, să pot face dezbateri și analize corecte, raționale și fără echivoc. Cred că eu pot fi mai util, în această perioadă, prin mijloacele de informare media.
În PRO România există oameni cu foarte multe calități, tineri, dispuși să promoveze un activism politic mai alert și mai aplicat. Un astfel de profil este domnul Cătălin Chiței, pe care i l’am propus domnului Victor Ponta pentru funcția de coordonator PRO România Neamț.
Astăzi simt că e mai important să îmi folosesc instruirea, educația și pregătirea în această luptă absurdă cu un ucigaș nevăzut.
În 31 de ani de profesie medicală am învățat că nu există lucru mai de preț ca viața. Sper ca toți cei care credeți în mine să înțelegeți decizia mea și să respectați, mai departe, principiile în care credeți.
Doamne ajută!”

Știre inițială. Cu ceva timp în urmă, în emisiunea ”Cafeaua de dimineață”, de la Mesagerul de Neamț, doctorul Liviu Harbuz, coordonatorul Pro România la vremea aceea, anunța că este timpul ca politica să intre în carantină și toată lumea să-și aducă contribuția la lupta împotriva noului coronavirus. Atunci anunța și numele campaniei sale de informare a populației, ”Cu mâinile curate”, pe care apoi a lansat-o la un post local de radio. Zi de zi a participat la emisiuni, a ridicat ștacheta postului la un nivel greu de menținut de un post local, a vorbit cu oameni din diaspora, a avut invitați de marcă de la nivel central. Amintim aici doar prezența de excepție a jurnalistului Victor Ciutacu, dacă ne raportăm doar la presă,  a lui Victor Ponta, a Corinei Crețu, a celor mai importanți specialiști ai momentului din agricultura românească, a unor lideri sindicali la nivel național, dar și ai unor lideri ai patronatelor etc. totul pentru a putea înțelege consecințele crizei pe toate palierele societății românești.

De astăzi, doctorul Harbuz s-a ținut de cuvânt, a băgat politica în carantină și s-a retras din postul de coordonator Pro România. ”Cred că asta este ceea ce trebuie să fac în acest moment”, a declarat Liviu Harbuz.

Noul coordonator județean al Pro România este Cătălin Chiței, cel care a fost administratorul public al județului, funcție din care a plecat după ce a văzut că nu exista posibilitatea unui dialog pe temele importante care priveau dezvoltarea zonei. Iar în contextul crizei de astăzi de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, este bine de amintit rolul lui Chiței, care a încercat să scoată instituția din aria de influență a unui grup malefic de influență, compus din personaje din zona Consiliului Județean.  Faptul că Spitalul a fost surprins de criză fără director li se datorează. Ia de acolo la criza de autoritate și competență de astăzi nu a fost decât un pas, din păcate tragic pentru unii.

(V.B.)

adolescenteen news

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.