Modelul declarației pe propria răspundere a fost simplificat

Modelul declarației pe propria răspundere a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate, precizează portalul ŞTIRI OFICIALE.

“Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf (de mână) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului. Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale. În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator). Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, precizează sursa citată. Modelele celor două documente:

https://cdn.stirioficiale.ro/storage/26MODEL%20Declaratie%20proprie%20raspundere%202503.pdf

https://cdn.stirioficiale.ro/storage/MODEL%20Adeverinta%20pentru%20angajatori.pdf

(M. CONSTANTINESCU)

One comment

  • Relu

    martie 27, 2020 at 7:35 pm

    Băi voi sunteți normali s-au ati rămas la stadiul de primate ( maimuțe), sunt oameni care nu dețin imprimanta, sunt oameni în vârstă care abia au învățat să folosească un telefon mobil și voi le cereti declarații format PDF s-au cu scanare electronică. Alo gibonilor pentru ce ați mai scos armata pe străzi și pentru ce ați investit miliarde de lei în programe și aparatură de monitorizare, dacă nu pentru situații de acest fel! Erati anul trecut foarte suparati ca ” de ce nu iese lumea să voteze ” , de aia oligofrenilor, din cauza lucrurilor astea prost făcute și nu din cauza ” lucrului bine facut” cum spunea ăla care se crede președintele României. Bă ala ales ” la apelul bocancilor” vezi că îți mor pe capete votanți și oamenii din tara, ai sa conduci un stat format din cruci și cimitire.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *