A ajuns aparatul de testare și la Piatra Neamț! De săptămâna viitoare vom avea două aparate funcționale în județ!

Președintele Consiliului Județean Neamț a anunțat (amănunte aici) că astăzi, 3 aprilie, a ajuns la Piatra Neamț aparatul prin care pot fi testate persoanele dacă sunt sau nu infectate cu Covid-19. Spațiul pentru aparatura primită este pregătit, el urmează să fie autorizat de către DSP și, apoi să vină și autorizarea de la Institutul Matei Balș din București.

Comunicatul de presă emis de către Consiliul Județean Neamț privind achiziția acestui aparat îl puteți citi integral mai jos:

„În câteva zile se vor interpreta testele la Spitalul Județean, declarat Spital COVID-1

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț are aparat care va permite testarea pacienților dacă sunt sau nu infectați cu virusul COVID-19. În câteva zile, probele prelevate de la nemțeni vor fi analizate pe plan local.

Sunt extrem de bucuros deoarece Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț are de astăzi, 3 aprilie, aparatul de testare moleculară real-time PCR! Este ceea ce le-am promis nemțenilor că voi reuși să fac, pentru salvarea pacienților infectați cu temutul virus.

Odată cu sistemul PCR, au ajuns și testele pentru confirmarea sau infirmarea infecției!! De miercuri, 8 aprilie, vor fi făcute primele teste.

Din 11 milioane de lei alocați de la bugetul județului cumpărăm cea mai importantă aparatură și cele mai bune echipamente de protecție, care să fie utilizate de sistemul medical nemțean în perioada pandemiei de coronavirus.

Din inimă, cu responsabilitate și cu grijă sinceră pentru fiecare nemțean, acționăm! Facem, nu povestim!

Sunt la curent cu tot ce apare ca și aparatură, atât la nivel național cât și mondial. Am încredere că de la o zi la alta, sistemul medical nemțean este tot mai bine pregătit pentru tratarea pacienților care sunt diagnosticați cu această boală Covid-19.

Grija mea: Nemțenilor mei să nu le lipsească nimic din ce poate salva măcar o viață!
Ținta noastră: sănătatea! Nu victime!

Domnul să ne aibă în paza cea bună!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a fost declarat de către Ministerul Sănătății ca fiind Spital COVID-19, începând cu data de 31 martie 2020.”

1 COMENTARIU

  1. Și în această nenorocire abătută asupra oamenilor, voi sunteți aceaşi specie spurcată de politicieni lingușitori, mieroși care umblați după capital de votanți Toți sunteți niște nenorociți indiferent de culoare, de aia nu ne mai suportă D-zeu pe acest pământ. Dacă faci ceva fă că așa este normal și taci drek din gura aia mirositoare de corupție și hoit ☭. Da oameni buni doar cel de sus ne mai ocrotește, multă sănătate la toată lumea!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.