Prefectul George Lazăr acuză: Achiziția spitalului modular cu 7,4 milioane Euro mai scumpă decât oferta

O nouă postare pe Facebook duce mai departe controversele destul de contondente dinte prefectul de Neamț, George Lazăr și Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. De data aceasta este vorba despre proiectul promovat de ultimul, de achizitionare împreună cu județele Iași și Bacău, a unui spital modular în valoare de peste 17 milioane de Euro. Prefectul spune că. în realitate, spitalul ar costa doar 10 milioane și se întreabă unde vor pleca restul banilor. În aceeași postare este salutatăși schimbarea de la Spitalul Județeean de urgență Piatra Neamț.

”Văd că m-ați ascultat domnule Președinte Arsene, v-ați conformat în decizia de a schimba managerul Spitalului Județean Neamț. Oricum rămâne o mare realizare pentru dumneavoastră, dar și dezamăgire pentru județul Neamț, să schimbați directorii de la Spitalul Județean la 2 săptămâni, pe bandă rulantă, după ce tot dumneavoastră îi anunțați, îi instalați și vă lăudați cu competențele lor. De data asta vă cer să ascultați din nou și să nu greșiți în acțiunile dvs, pentru că e mare păcat să risipiți banii publici ai nemțenilor, pentru că nu sunt ai Dvs de acasă. Vreți cu orice preț să dați un tun financiar de aproximativ 17,6 milioane de euro și asta nu e bine domnule Arsene. Se pare că atunci când vine vorba de bani, Dvs nu mai țineți cont de nimic, nici de starea de urgență, nici de sănătatea publică a cetățenilor și nici de cheltuirea responsabilă a banului public. Vreți să faceți un Spital modular cu 17,6 milioane de euro în condițiile în care acest Spital costă doar 10,2 milioane de euro. Întreb și intreabă foarte mulți cetățeni, diferența de 7,4 milioane de euro unde se duce, domnule Președinte Arsene?„

Și vă atașăm și oferte de preț, ca să fie pe înțelesul oricui.

 

Vă cer să nu risipiți banii comunității pe invenții financiare ale dumneavoastră și cel mai bine, dacă tot vreți să investiți în sănătate, faceți un efort pentru Spitalul Neamț – pentru dotări cu aparatură medicală, echipamente de protecție, sisteme de ventilație mecanică și alte dispozitive care lipsesc și sunt de maximă necesitate.

Nu vă ocupați în această perioadă de artificii financiare, fiți eficient în cheltuirea banului public.

3 COMENTARII

  1. Plin de specialisti. Mda. Mi-am amintit de o discutie cu un constructor purtata cu ceva timp in urma, cand am intrebat de ce mereu toate constructiile noi, scoli, dispensare, toalete, termopane, etc. incep sa se strice la scurt timp dupa ce au fost montate/finalizate ? Raspunsul a fost extrem de simplu….si adevarat. Pai…daca in Romania, din punct de vedere legal, oferta cea mai buna este cea mai ieftina, ce fel de materiale ati vrea sa foloseasca contructorii, de calitate ? Se pune ce e mai ieftin si de regula, ce e mai prost pe piata. Pretul cel mai mic…mai vrei si calitate? Asa ca probabil daca se cauta, mai apar vreo 3 oferte, chiar si mai mici de cea afisata aici. Din articol inteleg ca e vorba de o decizie comuna, trei judete: Neamt, Iasi si Bacau. Oare astia toti sunt nebuni ?

  2. In conditiile actuale cand este imperios acest spital modular , judetul Neamt fiind pe un loc fruntas cu infectati de covid 19 Prefectul ca de altfel toti P(D)NL-isti cauta raca si scandal.
    Ati mai auzit ceva de Cozmanciuc , Tapu , Leureanu fac ei ceva pentru judetul Neamt …!!?

  3. Nu este timp acum pentru construirea unui spital modular sau cum îi mai zice. Trebuie luat exemplul Italiei şi tranformarea sălilor polivalente în spitale de campania, la costuri întradevăr scăzute. Dacă nici în ceasul al xvii-lea nu ne trezim, ne merităm soarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.