Apelul prefectului Lazăr către Arsene: ”Rezolvați problema Spitalului Județean”

Exact așa cum anticipam (amănunte aici), nemulțumirea cu privire la activitatea administrativă a Spitalului Județean de Urgență este o prioritate pe agenda Prefecturii Neamț, lucru despre care probabil a fost informat și comandamentul central pentru situații de urgență. Probabil de aceea prefectul de Neamț a ales astăzi calea mai puțin oficială de a face un apel imperativ către președintele Consiliului Județean Neamț în privința activității managerului de la spital pe facebook.. Prefectul cere un manager ”care sa cunoască bine sistemul de sănătate, procedurile, protocoalele și nevoile reale”. Textul  integral poate fi citit aici.

”Asistăm de ceva timp la un spectacol jenant al Președintelui CJ Neamț Ionel Arsene. Un spectacol ieftin, pe care, din păcate, Ionel Arsene îl face pe sănătatea publică a nemțenilor, pe banii cheltuiți discreționar din bugetul județului și într-o perioadă de criza. Nu poți să iți bați joc, d-le Arsene. după bunul plac, de Spitalul Județean Neamț de cadrele medicale de aici și de zecile de mii de cetățeni care au nevoie de servicii medicale de calitate, punând un incompetent și un politruc în funcția de manager al Spitalului. În aceasta perioadă de criză majoră, avem nevoie de un manager la Spitalul Județean, care să cunoască bine sistemul de sănătate, procedurile, protocoalele și nevoile reale. Nu mai e timp să faceți încercări politicianiste, susținând un habarnist în fruntea Spitalului Județean, care nu știe absolut nimic despre sistemul medical și care nu înțelege deloc ce se întâmplă în sistemul de sănătate. Se plâng cadrele medicale și specialiștii din medicina că sunt puși să îi facă treaba acestui manager habarnist, care nu ințelege nimic și care știe doar două cuvinte când este întrebat despre Spital: “NU ȘTIU”…

Luați-l, d-le Arsene pe Managerul”NU ȘTIU” acasă și lăsați doctorii să își facă treaba, nu să piardă timpul explicându-i acestui manager ce înseamnă procedurile medicale în Spital.
Ați schimbat peste 6 manageri la Spitalul Județean, în ultimii patru ani, ceea ce arata clar cât înțelegeți Dvs, despre managementul unei instituții vitale. Nu mai este timp ,d-le Arsene, de încercări politicianiste și de habarniști în fruntea Spitalului, pentru că mai mult ca oricând suntem într-o perioadă de criza și avem nevoie de oameni cu expertiză, profesioniști, care să conducă sistemul medical. Nu vă bateți joc de sănătatea și de viețile nemțenilor și nu vă încăpățânați să țineți în fruntea Spitalului Județean oameni care nu își fac treaba, pentru că o faceți pe viețile noastre. Nu îmi doresc și nu își dorește nimeni să devenim noi, Neamțul, Suceava 2, ca și gravitate la Spitalul Județean. Din aceste motive, va dau ordin, d-le Arsene, schimbați în regim de urgență managerul Spitalului Județean și puneți un profesionist care sa repare în al 12- lea ceas ce ați distrus dvs în 4 ani. Nu mai e timpul oamenilor slabi pregătiți și al politrucilor, d-le Arsene, care au un singur merit, că pupă mâna stăpânului. ”

Evident că după această postare, chiar dacă a dorit să schimbe managerul spitalului ( amănunte aici), Ionel Arsene nu o va mai face. Nu pentru că nu ar fi conștient de gravitatea situației, dar orgoliul este până la urmă orgoliu. Iar în politică sunt momente în care el bate orice, chiar și o epidemie.

Valentin Bălănescu

3 comments

 • Catinca Solonar

  aprilie 3, 2020 at 9:55 am

  “Principala calitate a prostului, este perseverenta”(citat celebru)

  Răspuns

 • elena

  aprilie 3, 2020 at 10:42 am

  E nevoie de un doctor militar pentru functia de manager al Spitalului Judetean Neamt.Numai asa se vor evita greselile

  Răspuns

 • Lacramioara

  aprilie 3, 2020 at 12:28 pm

  Doamne…da acu cum de este habarnist Mocanu?! Cand l-au pus prefect nu era habarnist?! Ca doar ii curge prin vene sânge de PNL si PDL.si spoit PSD! Lumea nu a uitat si nu uita!Doar ca ne-am saturat de politica asta in defavoarea cetățenilor făcută de cei care ne conduc.mare păcat.o sa ne omoare politica si incompetenta decât coronavirusul.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *