Covid 19: Primul deces din Târgu Neamț, al 4-lea în Neamț. Coincidențe stranii

pietricica turism

Astăzi, 1 aprilie a fost anunțat al 4-lea deces la o persoană din județul Neamț ( dacă facem abstracție de bărbatul care a decedat la Suceava, unde și locuia, dar care era născut în zona Târgu Neamț) la care s-a confirmat infecția cu noul virus. Femeia a murit luni la spital, unde a fost diagnosticată cu accident vascular cerebral și i s-au recoltat probe fiindcă a fost suspectă de la început, având contact cu persoane venite din Italia. Autoritățile au emis astăzi comunicatul referitor la al 85-lea deces în țară: „Femeie,  54 ( nu 45, cum greșit s-a scris în comunicatul oficial) de ani, din Târgu Neamț, județul Neamț. S-a prezentat în data de 30.03.2020 la CPU Târgu Neamț unde s-a pus diagnosticul de AVC cu hemiplegie  stânga. Pacienta a fost transferata la SJ UPU Piatra Neamț, unde a decedat în data de 30.03.2020, ora 14:45. Deoarece pacienta a avut contact cu persoane venite din Italia, a fost recoltat exudat în data de 30.03.2020, al cărui rezultat a fost pozitiv COVID-19 în data de 31.03.2020”.

Cadrele medicale de la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț au luat măsuri de protecție imediat ce au primit, luni, pacienta în urgență: „Am avut informații din start că este persoană suspectă, personalul medical a purtat echipamentul de protecție adecvat. Pacienta a fost trimisă la UPU Piatra Neamț întrucât era în stare gravă, avea hemoragie cerebrală”, ne-a declarat dr. Florin Apostoae, managerul spitalului Târgu Neamț.

Dincolo de tragismul situației, trebuie să constatăm niște coincidențe stranii. Victima, M.N., locuia în același bloc cu un bărbat care și el a fost testat pozitiv. Acesta era considerat contact direct la un bărbat și el testat pozitiv, unul din primele cazuri în Neamț și despre care se consideră că a luat virusul la Concursul Internațional de Dans de la Piatra Neamț. În acest moment multă lume se întreabă dacă nu cumva circuitul a fost invers, de la Târgu Neamț spre pacientul din Piatra Neamț. O rudă a victimei, dl. Costică Manole, a dat o declarație dureroasă: ”Ea a murit la spital la Piatra Neamţ. Luni a murit şi marţi am îngropat-o. A ajuns acolo cu un accident cerebral. Ieri, la înmormântare, au participat doar opt persoane. Nici mama ei nu a fost. Mai are o fată şi în Londra şi nu a putut veni la înmormântare. Trebuie spus că a avut mai multe probleme de sănătate, a avut şi diabet.  Ea locuia în bloc cu A. C.  Îmi este şi verişoară şi cumătră.”

(C.I.)

 

 

5 COMENTARII

  1. Femeia a murit din cauza unui atac cerebral!!!! Nu mai participati la manipularea asta! Ce facem de acum, orice deces il trecem in dreptul acestui virus? Probabil avea si streptococ beta hemolitic de tip A si stafilococ auriu…Dam in alta latura se pare.
    Si mai mult ca sigur cu totii am intrat sau vom intra in contact cu acest virus.
    Dumnezeu sa o ierte!

  2. De ce nu se spune adevarul ca femeia a ajuns in stare grava la spital? De ce nu se spune ca facea apel la doctori ca nu mai poate si nu a fost bagata in seama? Sa gasit scuza ca sa nu se faca cercetari:A avut COVID-9…

  3. mai oameni BUNI gandtiva ca doctorii si asistentele din spital fac tot ce pot cu dotarile cale le au ,,au de respectat niste protocoale …
    uitaiva pe afara ca au fost depasiti si aia cu dotari de TOP.

  4. GANDITIVA CA NUMARUL MORTILOR INAINTE DE NEBUNIA ASTA ERA DE 650 PE ZI LA NIVEL NATIONAL…ACUM TOTI MOR DE LA VIRUSUL ASTA …..OARE CE SE VREA DEMONSTRAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.