În plină pandemie de coronavirus, cei mai fericiţi români din Spania sunt din Târgu Neamţ

pietricica turism
Fotografie pusă la dispoziție de d-na Loredana Popescu

În aceste vremuri când coronavirusul răpune mii zeci de mii de oameni, printre care şi români, o familie din Târgu Neamţ, stabiliţi de mulţi ani în Spania, se consideră a fi  “cei mai iubiţi dintre pământeni”. Este vorba de familia Sorin şi Tania Popescu, care trăiesc şi muncesc în localitatea Sarilena din Spania și care au trecut prin emoții foarte mari. Fiica lor, Lavinia, căsătorită cu un cetățean spaniol, a născut un băiețel acasă, în locuința părinților, deoarece ambulanțele sunt suprasolicitate în Spania și cea care trebuia să ajungă la familia Popescu a întârziat suficient de mult pentru ca nașterea să se producă fără asistență medicală.

Mai multe detalii ne-a oferit doamna Loredana Popescu, mătuşa fericitei mămici şi sora lui Sorin Popescu, proaspăt bunic: “Eu sunt stabilită în Roma de 20 de ani. Fratele meu, Sorin Popescu s-a stabilit în Spania cu familia de ani buni. Eu am fost învăţatoare la Şcoala Nr. 5, timp de 7 ani.  Fata lor, Lavinia Popescu, căsătorită în Spania, în vârstă de 25 de ani, a avut o sarcină foarte grea, drept pentru care a trebuit să locuiască cu părinţii pe tot timpul sarcinii. Duminică dimineaţă la ora 4, a simtit că va naşte. A fost chemată salvarea, dar din cauza focarelor de infecţii din Spania, ambulanţa a întârziat foarte mult. Este nevoie de aproximativ  30 de minute pentru ca echipajul medical din ambulanţă să se echipeze corespunzător,  pentru a se evita infectarea cu Covid-19. Nepoata mea a născut acasă, cu părinţii ei. Când a ajuns ambulanţa, toată familia tremura de emoţii şi de frică. Intre timp a ajuns şi tatăl copilului, care a constatat că totul este bine. Mama și copilul au fost duși la spital  pentru îngrijire şi teste. Baieţelul se numeşte Saul şi a cântărit la naştere 3,1 kg şi este în perfectă stare de sănătate. La fel şi mămica lui. În aceste timpuri grele, chiar şi doctorii de la ambulanţă s-au minunat. O mămica foarte curajoasă, care în momente de panică a ştiut cum să gestioneze situaţia”.

Povestea Laviniei a fost publicată şi în presa din Spania, ca o știre în contrapondere față de cele multe privind pandemia de coronavirus.

C.T. STURZU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.