Știre actualizată. Ionel Arsene anunţă construirea unui spital mobil

Actualizare: Comunicatul de presă de la Consiliul Județean îl puteți citi integral mai jos:

Consiliul Județean susține realizarea Spitalului Mobil COVID-19

În această unitate vor fi tratați pacienții în circa trei săptămâni.

Consilierii județeni nemțeni au fost convocați astăzi, 3 aprilie 2020, o ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț, pentru a vota alocarea fondurilor aferente Consiliului Județean Neamț, necesare construirii la Iași a Spitalului Mobil COVID-19. Unitatea va deservi populația din Neamț, Iași și Bacău.

Spitalul va avea o capacitate de 250 de paturi și va avea o structură modulară. Conform proiectului, va fi instalat în circa trei săptămâni, astfel încât la momentul atingerii vârfului pandemiei în România, unitatea să fie operațională.

Am inițiat proiectul de hotărâre pentru participarea Consiliului Județean Neamț la realizarea acestui spital mobil pentru că vreau să fim cât mai pregătiți în ceea ce înseamnă tratarea pacienților! Județele din Regiunea Nord-Est vor asigura personalul medical și toate costurile și logistica necesare operaționalizării spitalului.

Această unitate vine ca o soluție pentru a crește capacitatea de absorbție și de reacție a sistemului medical dar și de a ține sub control strict aria de răspândire a virusului“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Valoarea totală a acestui proiect este de 17,6 milioane de euro și se realizează în cadrul Asociației Intercomunitare Euronest.

La acest proiect vor asigura finanțare și Consiliile Județene Iași și Bacău”.

Știre inițială: Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, anunţă, pe pagina proprie de Facebook, iniţiativa construirii unui spital mobil pentru tratarea cazurilor de coronavirus (COVID-19). Nu se precizează unde va fi instalat, dar, din alte surse, înţelegem că ar fi vorba de zona limitrofă a municipiului Iaşi.

“Voi convoca de îndată o ședință a Consiliului Județean Neamț, pentru a aloca fondurile necesare construirii în regim de urgență, a Spitalului Mobil COVID-19, care va deservi populația din județele Neamț, Iași și Bacău. Spitalul va avea o capacitate de 250 de paturi și va avea o structură modulară. Va fi instalat în circa trei săptămâni, astfel încât la momentul atingerii vârfului epidemic, unitatea să fie operațională. Cele trei județe vor asigura personalul medical și toate costurile și logistica necesare operaționalizării spitalului. Valoarea totală a acestui proiect este de 17,6 milioane de euro și se realizează în cadrul Asociației Intercomunitare Euronest. Această unitate vine ca o soluție pentru a crește capacitatea de absorbție și de reacție a sistemului medical dar și de a ține sub control strict aria de răspândire a virusului”, a notat preşedintele CJ Neamţ.

(Mesagerul de Neamţ)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.