Bătăușul de la Roznov a fost arestat, se face anchetă internă la poliția din localitate

Judecătoria Piatra-Neamț a dispus arestarea lui Mădălin Aursului, timp de 30 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, agresiune sexuală, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice. El are dreptul să conteste decizia instanței și să ceară arest la domiciliu sau control judiciar, însă pâna la judecarea contestației, dacă o formulează, a fost cazat în Arestul Poliției Neamț.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, pe de o parte, și afirmațiile polițiștilor din Roznov cum că n-au fost sesizați despre agresiune, conducerea IPJ Neamț a dispus desfășurarea unei anchete la Poliția Roznov. Din această dimineață, 26 mai, ofițerii de la Biroul Control Intern au început verificările la Roznov și i-au audiat pe polițiști. Urmează să formuleze concluziile și, în funcție de acestea, propunerile pentru măsurile care se impun, dacă se impun.

Neoficial am aflat că un tânăr din Roznov s-a dus la poliție duminică seara, după consumarea episodului stradal, și a declarat că Mădălin Aursului este agresiv și sare la bătaie din nimic, însă nu a dorit să formuleze plângere penală, ci doar l-a rugat pe polițistul cu care a discutat să-i atragă atenția individului să aibă un comportament civilizat. La audiere, polițistul respectiv a susținut că ”reclamantul” nu i-a spus nimic despre episodul cu dezbrăcatul în pielea goală și agresiunea sexuală de pe stradă. Dacă lucrurile stau astfel se va stabili cu certitudine după încheierea verificărilor.

Însă, indiferent cât de pacifist ar fi părut reclamantul, cu tot refuzul lui de a depune plângere, dacă polițistul cu care a vorbit ar fi făcut atunci niște minime verificări sau măcar a doua zi dimineață, ar fi aflat ce s-a întâmplat și ar fi scutit instituția de postura jenantă de a se ”sesiza din oficiu” după ce filmulețul a apărut în spațiul public.

(C.M.)

One comment

  • nicolae

    mai 26, 2020 at 5:20 pm

    Cu sau fără reclamant, poliția să-și facă datoria ! Dosar penal și *ascuns* la Gherla.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *