Târgu Neamţ: Scandal în Consiliul Local

pietricica turism

Scandal mare astăzi, marţi, 26 mai, în şedinţa Consiliului Local Târgu Neamţ. Întâmplător sau nu, tot astăzi, se împlineşte un an de zile de când fostul lider PSD, Liviu Dragnea a intrat în închisoare și consilierii liberali parcă au ținut să marcheze ”evenimentul”.

La final de ședință, consilierul local PNL, Maria Vrînceanu, recunoscută ca o voce importantă a PNL–ului la Târgu Neamț, a avut o intervenţie acidă şi dură la adresa unor lideri PSD şi a fostului manager de spitale, dr. Florin Apostoae: „Astăzi mi-am propus să vorbesc despre Târgu Neamţ, oraşul în care trăiesc, îmi desfăşor activitatea şi plătesc taxe şi impozite. De o perioadă de timp apărem în presa naţională cu lucruri nu tocmai pozitive. Aceste lucruri nu caracterizează şi nu reprezintă oraşul nostru. Am apărut în presa naţională mai întâi cu o filmare a acelui domn în şosete, într-o cameră de hotel cu o minoră. Apoi am apărut tot în presa naţională cu bătaia clanurilor de ţigani. După care am apărut cu un ministru de tristă amintre din oraşul nostru, de care a cam râs toată lumea. Iar acum apărem în presa naţională cu o înregistrare a unui fost manager susţinut în funcţii publice, ce are un comportament condamnabil. Din aceste recente scandaluri instituţia spitalului este cea mai afectată. Însă nu e corect ca din cauza unui caz ca acesta să fie puşe într-o lumină proastă şi alte cadre medicale ale spitalului.  Domnul primar Harpa a avut la un moment dat o poziţie corectă, a renunţat la serviciile de manager a acestui domn, dar probabil la anumite presiuni politice a fost nevoit să-l numească din nou în funcţie. Şi uitaţi unde s-a ajuns. Însă de pacient nu vorbeşte nimeni. El este mereu pe ultimul loc. Probleme la CPU au fost de foarte mulţi ani, dar nu cred că acest compartiment stă doar într-un singur om. Acolo trebuie făcută ordine şi niciun partid politic nu trebuie să mai susţină oameni de o asemenea factură morală. Dacă e un medic bun, poate să demonstreze asta şi în alt spital. Păcat că se pun îm umbră lucrurile bune care s-au făcut la spital în aceşti ani. Şi domnul primar şi noi ne-am zbătut să facem investiţii de milioane de euro”.

„Nu cred că aceste lucruri trebuie dezbătute într-o şedinţă de consiliu local”, intervine doamna Elena Ciorsac, preşedintele de şedinţă.

Dar poate mă lăsaţi să-mi termin intervenţia”, răspunde Maria Vrînceanu.

Dacă tot spuneţi de manageri de spital, poate spuneţi şi de fostul manager de spital judeţean, care vindea sicrie”, intervine acid Vasile Dron de la PSD.

„Acest fost manager Apostoae a uitat că este plătit din bani publici. Dânsul poate să-şi demonstreze competenţele şi în mediul privat şi să lase CPU în pace. CPU trebuie să fie în interesul pacientului”, a continuat Maria Vrînceanu.

Însă nu a ţinut mult. Doru Gaiţă de la PSD: „Dr. Apostoae este un medic profesionist şi a salvat multe vieţi”.

„Nu cred că sunteţi dvs. în măsură să vorbiţi despre spital. Chiar nu sunteţi măsură, domnule Gaiţă. Şi ştiu ce spun”, contraatacă Maria Vrînceanu.

„Realizările de la spital din mandatul primarului Harpa au fost puse în umbră datorită acestui fost manager Apostoae”, continuă aceasta.

Eu ştiu că sunt nişte anchete în derulare. Noi nu suntem judecători. Nu trebuie noi să discutăm viaţa personală şi intimă a unui om. Sunt organe competente în acest sens. Dar dacă tot aţi pomenit de problemele de la CPU, de ce nu vorbiţi de ce a fost publicat în presă şi despre inventarul de la CPU, ce s-a găsit lipsă, ce medicamente au dispărut şi ce anchete sunt în derulare. Dacă lovim doar oameni din tabăra cealaltă nu e corect” , intervine şi viceprimarul Vasile Apopei.

Eu nu pot participa la discuţii despre viaţa personală a unui om”, intervine Elena Ciorsac de la PSD.

Eu îmi asum ceea ce spun. Întotdeauna mi-am asumat ceea ce am vorbit. De ce vă ofuscaţi când vi se spune în faţă adevărul? Eu cred că sunteţi iritaţi că azi se împlineşte un an de zile de când Liviu Dragnea este în închisoare”, și-a încheiat, ironic, intervenţia Maria Vrînceanu.

Despre intervenţia consilierului PNL Maria Vrînceanu, viceprimarul Vasile Apopei ne-a declarat: „Viaţa privată a unei persoane nu trebuie să fie subiect de discuţii în Consiliul Local. Nu suntem noi în măsură să dăm valori de judecată despre viaţa privată a cuiva. Mi s-a părut o intervenţie deplasată şi de prost gust. Nu poţi lovi într-un om, mai ales când acesta nu e nici de faţă. Ce treabă avem noi să discutăm despre ce face un om în timpul liber? Dacă dorim să discutăm despre problemele reale ale spitalului putem discuta despre lipsurile de acolo, despre inventarul de la CPU, despre lipsa unor medicamente. Şi multe altele. Consiliul Local nu e radio şanţ. Aceste discuţii nu-şi aveau rost în Consiliul Local. Probabil doamna Vrînceanu a intrat în campanie electorală. Acest subiect trebuie să-l dezbată în sediul PNL, nu în Consiliul Local”.

C.T. STURZU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.