Evaluarea Naţională începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie

Examenele naţionale nu vor fi amânate sau anulate, ci se vor desfăşura conform programării iniţiale. Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a declarat duminică, 3 mai, la Digi 24, că Evaluarea Naţională (clasa a VIII-a) va începe pe data de 15 iunie, iar Bacalaureatul pe data de 22 iunie.

“Examenul de bacalaureat începe pe data de 22 iunie. Începem cu probele scrise, urmează după aceea probele de competenţe. Ceea ce doresc să precizez este faptul că programa pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta conţine mai puţină materie decât până acum. Deci, am eliminat conţinuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea. Prin urmare au de parcurs numai materia de până la semestrul întâi”, a precizat Monica Anisie.

Oficialul Guvernului României a explicat şi motivul pentru care s-a luat decizia desfăşurării examenelor: “Sunt voci care susţin renunţarea la examene şi sunt voci ale părinţilor şi elevilor care susţin tocmai că, nu trebuie să renunţăm la aceste examene naţionale, mai ales la Evaluarea Naţională. Am primit, la minister, numeroase petiţii în sensul acesta. Ştiţi foarte bine că admiterea la liceu se realizează tocmai pe baza mediei de la Evaluarea Naţională şi 20% contează şi mediile din gimnaziu. Dacă facem o ierarhie în sensul acesta, vom vedea că acei copii care vor susţine Evaluarea naţională sunt avantajaţi nu pe baza mediilor din V-VIII, dar ca să răspundem categoric, trebuie să ascultăm toate vocile şi să luăm decizia care este cea mai bună şi în favoarea elevilor”.

Pentru maximă siguranţă, elevii care vor participa la activităţi de învăţare şi, apoi, la examenele naţionale, vor respecta distanţarea socială şi vor purta măşti. “Nu am transmis ordinul comun cu ministerul Sănătăţii cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm în perioada revenirii elevilor pentru activităţile de învăţare sau pentru examenele naţionale. Într-adevăr trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem ăn nici un fel elevii şi, aşa cum am precizat deja, în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic, şi purtând într-adevăr măşti”, a mai menţionat Monica Anisie.

Oficialul a mai explicat şi modul în care se vor derula examenele naţionale pentru copiii diagosticaţi cu noul coronavirus: “Copii diagnosticaţi cu COVID-19 pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”, a declarat Monica Anisie, la Digi 24. (M.N.; SURSA: Digi 24)

One comment

  • Maria S.

    mai 4, 2020 at 2:22 pm

    si daca elevul este la terapie intensiva??? Doamne cum gandesti …mai bine taci….cum crezi ca va da un elev bacalaureatul in izolare si internat la spital??? valeu… de unde vii?? traiesti intr-un bol de sticla doamna draga….ai fost bolnava vreodata de gripa??? nici nu poti sa te rirdici din pat femeie!!!!!!

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *