Gabriela Banu este noua directoare a Casei Corpului Didactic Neamț. Știre actualizată

Actualizare. Prima declarație a noii directoare: „Cunosc realitățile și știu care sunt nevoile formării. Acum, în mod firesc, accentul se pune pe sistemul online, care nu se poate face fără o bază materială adecvată.  Plec de la ideea că este mai mult decât necesar să venim cu  metode noi de formăre, adaptate la vremurile actuale. În acest sens am deja câteva idei și câteva priorități, fiindcă trebuie să adaptăm și conținuturile. Toate acestea se realizează împreună și vreau să facem o echipă cu profesorii metodiști și cu toți cei care doresc să colaboreze. Cred că sunt și multe lucruri bune, pe care le voi continua, dar am structurat și o serie de noutăți. Eu sunt un om căruia îi place să-și aducă aportul și cred că voi reuși să-mi aduc contribuția la înnoirea și adaptarea formării cadrelor didactice la cerințele unui învățământ modern”.

Știre inițială.

Casa Corpului Didactic Neamț are o nouă conducere. Profesoara Gabriela Banu a acceptat și ordinul de numire a ajuns în această după-amiază, 29 mai 2020, la inspectoratul școlar. Instalarea în funcție va avea loc marți, 2 iunie, fiindcă luni este zi liberă. Mandatul actualei directoare, Florentina Moise, cu tot cu prelungiri, a fost valabil până astăzi. Mandatul, nu și activitatea acesteia în cadrul instituției, unde este titulară.

Gabriela Banu este profesor de peste 30 de ani, și-a dobândit toate gradele profesionale între 1990-1994 și predă discipline tehnice la Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra-Neamț. A mai ocupat funcții de conducere în Inspectoratul Școlar Județean Neamț începând cu anul 2002 și, firesc, a susținut învățământul profesional și tehnic. Politic, Gabriela Banu este membru PNL din anul 1996 și în prezent consilier județean și membru în comisia Învățământ, sănătate, cultură, protecție socială și familie, activități sportive și de agrement.

O prezentare amplă a Gabrielei Banu a fost publicată chiar la începutul acestui an în Mesagerul de Neamț ( citește aici.).

(C.I.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *