Încă 14 persoane pozitive COVID-19 în Neamț, crește numărul celor contaminați de la Păstrăveni

Astăzi, 22 mai, alte 14 persoane au fost confirmate infectate cu coronavirus, numărul total ajungând la 859 în județul Neamț.

Mare parte din aceste cazuri provin din Centrul de recuperare a persoanelor cu handicap din Păstrăveni, unde încă 4 angajați și 8 beneficiari au fost contaminați, ceea ce face ca în acest moment să avem peste 200 de persoane infectate în centru, din care cel puțin 120 sunt tinerii asistați. Problemele grave de sănătate pe care le au fac imposibilă internarea acestora în spital și decizia autorităților a fost ca doar cei cărora li se agravează infecția să fie spitalizați. Au existat trei asemenea cazuri, unul soldându-se cu deces.

„Săptămâna aceasta am testat, din nou, în cele 12 centre rezidențiale pentru copii și vârstnici din județ. Am recoltat aproape 1.000 de teste, mai avem de primit câteva rezultate și mâine, pentru a avea o privire de ansamblu, mai ales asupra focarelor. Din rezultatele primite până acum, nu sunt alte probleme, decât în centrul de la Păstrăveni, dar acolo monitorizăm permanent și majoritatea sunt asimptomatici. Între timp, o parte din salariații centrului, care au fost internați, s-au vindecat. La schimbul precedent de tură au fost în jur de 50 de salariați negativi care sunt în izolare acasă, cu familiile, nu au simptome, noi ținem legătura cu medicii de familie. Este un focar încă în evoluție, dar sub control”, a declarat Radu Firăstrău, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Alte focare supravegheate epidemiologic sunt la Centrul de recuperare a copilului cu dizabilități Piatra-Neamț, unde erau pozitivi 8 angajați și 13 tineri și la căminul privat pentru vârstnici din Almaș, unde au fost confirmați 4 angajați și 11 bătrâni, dintre care unul a decedat.

(C.I.)

reclama psd

1 COMENTARIU

  1. Amuzant,a băut două pahare și nu s a urcat la volan domnul vice.Admir acest comportament ,păcat că nu este și adevărat:))) Povestea cred ca i lungă, dar inceputul sigur este fals…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.