Încă 5 persoane confirmate COVID-19, după testările din centrele rezidențiale

În județul Neamț astăzi, 23 mai, au mai fost confirmate infectate cu coronavirus încă 5 persoane și numărul total raportat ajunge la 864. Cu o incidență de 1,85 persoane contaminate la mia de locuitori, Neamțul rămâne pe locul doi în țară.

Față de începutul săptămânii, când au fost raportate 834 de persoane infectate, numărul de noi cazuri a crescut cu 30. A fost și săptămâna în care Direcția de Sănătate Publică Neamț a reluat testările în centrele unde sunt îngrijiți copiii și vârstnicii. Potrivit datelor furnizate, au fost recoltate aproape 1.000 de probe din cele 12 centre rezidențiale. Din acestea, peste 350 au fost recoltate numai din focarul de la Centrul de recuperare a persoanelor cu handicap Păstrăveni. Izbucnit pe 1 mai, numărul celor contaminați în acest centru ajunsese ieri la peste 200, dintre care cel puțin 120 sunt asistați (dintre cei 200 care sunt îngrijiți aici) și restul angajați.

Numărul celor care au decedat a ajuns la 49 dintre persoanele confirmate cu coronavirus, până astăzi, iar a celor vindecați era de 398.

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *