Prefectul de Neamț: Spitalul de Urgență va avea o altă conducere din 15 mai

După data de 15 mai, când se ridică starea de urgență, toată actuala conducere va fi înlocuită la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Deoarece criza generată de noul coronavirus va rămâne o prioritate în multe zone din țară, spitalul va rămâne în directa subordonare a ministrului Sănătății, care va și numi o nouă conducere. Ca de obicei, propunerile vor pleca din teritoriu: „Întreaga echipă este numită, prin ordin, de domnul ministru până pe 14 mai, când își încetează activitatea. Până atunci, trebuie să existe un set de propuneri noi, care să fie pe masa Ministerului Sănătății, de unde domnul ministru trebuie să dispună o nouă echipă. Această nouă echipă trebuie să-și și dorească!”, a spus prefectul de Neamț în emisiunea live „Cafeaua de dimineață” de joi, 7 mai.

Subordonarea, din punct de vedere financiar și administrativ, față de Consiliul Județean Neamț, care asigură o parte din resursele financiare ale Spitalului Județean, va fi menținută și după 15 mai: „Formula de conducere managerială a spitalelor rămâne la  Ministerul Sănătății, până când va decide Guvernul sau Ministerul Sănătății. Probabil până la momentul când vom depăși în linii mari această zonă pandemică COVID-19. Consiliul Județean Neamț, prin consiliul de administrație, manageriază din punctul de vedere al achizițiilor, fondurilor și resurselor pentru spitalul județean. Domnul ministru Tătaru, din câte am înțeles, dorește o echipă performantă la nivelul spitalului și ia decizia la nivelul ministerului, unde au specialiști”, a adăugat prefectul George Lazăr.

Reamintim că actuala conducere a fost numită prin ordinul ministrului Nelu Tătaru, din 10 aprilie, pe perioada stării de urgență.

(C.I.)

One comment

  • Dl Scarbescu

    mai 7, 2020 at 7:15 pm

    Păcat ! Îmi pusesem toată speranța în d -na Dr Marcoci.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *