Telenovela managerială de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț continua

pietricica turism

La noapte, imediat după ora 24, Spitalul Județen de Urgență Piatra Neamț ar trebui să aibă o nouă echipă managerială. Dr. Daniela Marcoci, actualul manager, a declarat ferm că nu mai rămîne după ieșirea din starea de urgență, directorul medical la fel, economicul a spus că a venit cu echipa și pleacă cu ea (plus, probabil, cu multe dosare pe care probabil nu a apucat să le studieze și analizeze atent și le va lua pentru lectură la domiciliu, pentru a putea oferi sugestii de rezolvare), la fel și directoarea de îngrijiri.

De la începutul crizei generate de noul coronavirus, vorbim despre a patra schimbare de manager la Piatra Neamț – a fost Toader Mocanu, a urmat Florin Apostoae, înlocuit cu Daniela Marcoci și este de urmărit cine va veni după.

Situația este tulbure din punct de vedere administrativ deoarece nu se știe foarte clar dacă Ministrul Sănătății va mai păstra sa nu atributul de a numi directori în perioada dintre starea de urgență și cea nedefinită exact ca fiind de alertă. Dacă da, numirea se va face de Ministru, în urma propunerilor venite din teritoriu. Singura propunere despre care s-a (tot) vorbit în ultimul timp se învârte în jurul lui Marius Ghineț, unul dintre cei doi directori de la Publiserv, care ar fi reușit să prezinte lista unei echipe complete, cu tot cu director medical și de îngrijiri. Surse din spital ne-au declarat că nu a fost deloc ușor acest lucru, au existat multe refuzuri, mai mult sau mai puțin politicoase.

În cazul în care numirea s-ar face de către Consiliul Județean, cum se întâmpla înainte, este neclar dacă se va reveni automat la Florin Apostoae, cel care a fost pe funcție cîteva zile sau va trebui emis un nou ordin al președintelui Consiliului Județean. dacă se va întîmpla asta, va fi interesant cine va veni ca director economic și în cît timp vor apărea declarații despre ce nu s-a făcut bine la vreme de pandemie.

Indiferent cine va veni la conducere va avea o misiune extrem de dificilă, în condițiile în care în județ nu existe semne de relaxare ale bolii și nici a vieții politice. Cel care va fi director va fi nevoit să ”negocieze” cu Ionel Arsene și Consiliul Județean pentru finanțări, cu Ministerul pentru aparatură și echipamente specifice, cu Casa de Asigurări pe contract. Ca să nu mai vorbim despre canalale subterane de decizie din spital, mult mai puternice decât se crede.Și va trebui să mulțumească pe toată lumea sau să se certe cu toată lumea.

Undeva, pe parcurs, se află și pacienții, cu sau fără COVID.

Valentin Bălănescu

Nota redacției. dacă ar fi să propunem noi un personaj potrivit pentru funcție, acesta ar fi Dan Vasile Constantin, consilierul personal al lui Ionel Arsene și pe probleme de sănătate. El știe exact ce se întîmplă în spital, care sunt problemele ( a contribuit la crearea și perpetuarea lor), care sunt butoanele pe care trebuie să apese. Și suntem convinși că dacă va trebui să semneze el acte, nu să-i pună pe alții să o facă, va fi foarte atent la legalitate. Iar ca șef la achiziții ar putea să vină la pachet cu Mihail Popescu, famliarizat din plin cu Bursa Română de Mărfuri și cu achizițiile din spital.

 

2 COMENTARII

  1. De ce nu o propuneți pe Drăgan, care a ajuns director economic cu nota 6 si este cel mai incompetent angajat . Va rog sa o propuneți cu toată încrederea si cat mai repede. Se apropie ziua de 9 august si fatuca trebuie sa isi faca un cadou pe banii contribuabililor , la munte sau la mare si obligatoriu la un hotel de 4 stele , împreună cu bunii lor prieteni de șpriț si de shpagi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.