Un angajat infectat cu COVID dintr-un centru din Târgu Neamț

pietricica turism

Astăzi, 10 mai, a fost confirmat oficial ca fiind infectat cu coronavirus un angajat dintr-un centru rezidențial din orașul Târgu Neamț. Este vorba de o persoană care se afla în izolare acasă și care urma să intre, din 9 mai, în tura de două săptămâni lucrate în centru. Depistarea persoanei infectate s-a făcut după ce Direcția de Sănătate Publică Neamț a început testarea în masă a personalului de îngrijire din centrele rezidențiale.

În acest moment, sunt trei focare COVID în județul Neamț. Cel mai mare – cu 167 pozitivi – este la Centrul de recuperare a persoanelor cu handicap Păstrăveni. Sunt confirmați 67 de angajați și 100 de asistați, iar astăzi mai erau așteptate 26 de rezultate la probele prelevate: „La Centrul de Recuperare Păstrăveni au fost testate 387 de persoane. Au fost primite 361 de rezultate din care 167 pozitive – 67 salariați și 100 de beneficiari”, conform DSP Neamț, care desfășoară o anchetă epidemiologică la Păstrăveni.

Al doilea focar este în Centrul de recuperare a copilului cu dizabilități Piatra-Neamț, unde au fost confirmați pozitivi 13 tineri și 6 angajați. Al treilea focar și primul depistat este la azilul privat de bătrâni de la Almaș, unde sunt pozitivi 11 bătrâni și 4 angajați.

Datele oficiale anunțate astăzi, la ora 13, arată că au mai fost confirmate COVID alte 43 de persoane în județul Neamț (741 cazuri în total), față de ieri (708). (C.I.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.