Avertizările meteo au fost prelungite: portocaliu până pe 21 iunie, galben până pe 23 iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit astăzi, 20 iunie, din nou, avertizările meteo de instabilitate atmosferică. CODUL PORTOCALIU este valabil în intervalul 20 iunie, ora 12:00-21 iunie, ora 6:00.

“În după-amiaza zilei de sâmbătă (20 iunie) și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 iunie), în Moldova, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia și în nordul Crișanei, precum și în zonele montane, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină”, precizează meteorologii.

CODUL GALBEN este valabil în perioada 21 iunie, ora 10:00-23 iunie, ora 10:00. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-60 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima jumătate a săptămânii viitoare. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată, menţionează acceaşi sursă. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *