Târgu Neamţ: Covid-ul, spitalul și liberalismul social-democrat

A devenit un obicei la Târgu Neamț ca ședințele Consiliului Local să aibă două părți. Prima, în care proiectele propuse trec fără multe discuții, și a doua, în care se fac mai mult declarații politice. Ședința de vineri, 19 iunie, nu a ieșit din tipar. Proiectele de pe ordinea de zi au fost votate destul de rapid și a urmat partea așteptată de toți, aceea a contrelor politice. Mai ales că în Consiliul Local majoritatea este a PSD-ului iar PNL-ul are guvernarea pe plan național. Spiritele s-au încins, previzibil, de la bani, deoarece de la bugetul local s-au cheltuit peste 10 miliarde lei vechi în perioada stării de urgență, sumă care ar trebui recuperată de la Guvern.

Protagoniști au fost consilierii Vasile Dron de la PSD şi Andrei Aciocârlănoae de la PNL, cu intervenții ale Mariei Vrînceanu, tot în tabăra guvernamentală.

Vasile Dron: ”Vrem să ştim şi noi dacă guvernul României ne mai decontează banii pe care i-am cheltuit din bugetul local în cele două luni de stare de urgenţă. Că din ce mi-a spus domnul primar s-au cheltuit aproape 10 miliarde de lei vechi de la bugetul local, pe aparatul de testare Covid, dezinfectanţi, măşti de protecţie şi multe altele. Mai avem speranţă că ne mai dă guvernul aceşti bani sau nu? Că până acum nu am primit niciun leu”.

Cum ”adrisantul„, Andrei Aciocârlănoae, care știe ce se petrece la Guvern cam în aceeași măsură în care știe cine va candida pentru primărie, a avut un răspuns ilustrativ: „Aveţi d-stră cunoştinţă că nu s-ar primi aceşti bani? Că nu înţeleg? Guvernul o să dea banii. Nu înţeleg de ce sunteţi aşa nervos”. Nimeni nu l-a întrebat când vor veni banii, că nu mai era cazul. Iar Vasile Dron a ”cedat”:„Eu am pus o întrebare. Care e problema? Vezi-ţi de treaba ta”

Maria Vrînceanu nu a uitat să arunce săgeți spre PSD în legătură cu concursul pentru funcția de manager al spitalului din oraș: “Solicit colegilor din Consiliul Local şi care sunt membri în Consiliul de Administraţie al spitalului să fie în cunoştinţă de cauză atunci când vor organiza concursul pentru funcţia de manager. Adică să ţină cont de ce condiţii stricte vor impune pentru candidaţi, mai ales pentru cei care au probleme cu justiţia. Cred că cei care au probleme cu justiţia nu au ce căuta la concurs. Sunt destui oameni competenţi care pot conduce spitalul”.Doamna Vrînceanu se referă la faptul să nu mai faceţi greşelile pe care le-aţi făcut în trecut”, a completat ironic Andrei Aciocârlănoae.

Care, trebuie spus, în trecutul respectiv era șef al tineretului pesedist, fiind un fel de imortalizator de imagini cu primarul Harpa la diferite evenimente, fiind un consecvent și eficient promotor al social-democrației în rândul tinerilor din oraș. (V.B.)