Calendarul oficial pentru ocuparea posturilor în învățământul nemțean

pietricica turism

Luna iunie este dedicată, anul acesta, mai multor etape de mobilitate pentru  profesori. Inspectoratul Școlar Județean Neamț a publicat pe site calendarul ocupării posturilor pentru anul școlar 2020-2021.

Profesorii titulari, care și-au dat acordul scris pentru detașarea în interesul învățământului, așteaptă ca, până la 10 iunie, consiliile de administrație ale școlilor să aprobe cererea și să transmită situația la inspectoratul școlar. Numirea în funcțiile de conducere, îndrumare și control rămase neocupate prin concurs se va face până la data de 17 august.

Profesorii pensionari care vor să revină în activitate, cei care continuă predarea până la încheierea ciclului și cei care beneficiază de prelungirea contractului individual de muncă pe un an, trebuie să depună cererea la secretariatul școlii până pe 9 iunie. Listele cu aceste cadre didactice vor fi aprobate în consiliul de administrație al inspectoratului școlar până pe 16 iunie. Urmează contestațiile, care pot fi transmise electronic până la ora 23.59 a zilei de 17 iunie și validarea finală a listelor, pe 18 iunie. Ocuparea posturilor sau a catedrelor vacante va avea loc pe 4 august, când va fi reactualizată situația acestor posturi.

Prelungirea contractului în baza mediilor obținute la concursurile de titularizare sesiunea 2018, 2019, și doar pentru învățători, pentru finalizarea ciclului primar la aceeași clasă de elevi, în baza mediilor de la concursurile de titularizare 2016 și 2017 este o altă etapă. Profesorii calificați cu medii peste 7 (șapte) și care au obținut definitivarea în învățământ, cu condiția să nu fi obținut la concursuri de titularizare ulterioare note mai mici de 5 (cinci) la proba scrisă, trebuie să depună cererea la școală, pentru a obține avizul, până pe 9 iunie. Consiliul de administrației al școlii rezolvă cererea și comunică inspectoratului școlar și candidatului până pe 10 iunie, iar profesorul își depune dosarul la inspectorat până pe 15 iunie. Posturile se ocupă în data de 17 iunie. Profesorii cu medii peste 7 (șapte) care nu au definitivatul și candidații cu medii peste 5 (cinci), cu condiția să nu fi obținut la concursuri de titularizare ulterioare note mai mici de 5 (cinci) la proba scrisă depun la școală cerere de prelungire până pe 9 iunie. Acordul consiliului de administrație se emite până pe 10 iunie, profesorii își depun dosarele la inspectoratul școlar până pe 15 iunie, iar ocuparea posturilor se va face în perioada 25-26 august sau imediat după obținerea definitivatului pentru cei cu medii peste 7 (șapte) înscriși la definitivat 2020 și care participă la proba scrisă din data de 23 iulie.

Cererile pentru detașare prin continuitate, prin concurs sau concurs specific se depun de profesorii titulari până pe 9 iunie și sunt soluționate în consiliile de administrație ale școlilor până pe 10 iunie. Situația este transmisă la inspectorat până pe 12 iunie, iar dosarele de înscriere ale profesorilor trebuie transmise online la inspectorat în perioada 18-26 iunie. Afișarea punctajelor pe site-ul inspectoratului și la sediu se va face pe 1 iulie. Probele orale eliminatorii sunt organizate de inspectoratul școlar în perioada 1-10 iulie. Contestațiile vor fi transmise online până pe 2 iulie și punctajele finale vor fi afișate pe 9 iulie. Etapa de repartizare pentru completarea normei de predare a titularilor, a cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului, a celor aflate în restrângere, a celor care beneficiază de prelungirea contractului de muncă pe perioadă determinată, a detașărilor la cerere prin continuitate și la cerere se va face în ședința din 20 august. Repartizarea profesorilor care vor detașare prin concurs specific se va face în ședința din 24 august.

(C.I.)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.