Din nou COD PORTOCALIU pentru judeţul Neamţ

Judeţul Neamţ este din nou avertizat cu COD PORTOCALIU, de instabilitate atmosferică. Acesta este valabil astăzi, 17 iunie, până la ora 23:00.

“În după-amiaza zilei de miercuri (17 iunie) și la începutul nopții de miercuri spre joi (17/18 iunie), în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Moldova vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice”, potrivit meteorologilor.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a extins şi valabilitatea avertizării COD GALBEN până sâmbătă, 20 iunie, la ora 10:00. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-60 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată, precizează aceeaşi sursă. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.