Neamț: 4.344 absolvenți vor da examen de evaluare, 125 au abandonat școala

pietricica turism

Cu șase zile înainte de examenul de Evaluare, în Neamț situația pare să se afle sub control. Sunt 4.344 absolvenți de clasa a VIII-a care puteau susține examenul de Evaluare Națională, în județul Neamț. Din păcate, doi dintre ei nu vor putea participa deoarece apropiați ai lor au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, dar vor avea șansa sesiunii speciale. Partea mai puțin plăcută vine când vorbim despre cei 125 de elevi care au situația neîncheiată: „Sunt copii care au situația neîncheiată pe primul semestru, din cauza absențelor. Dacă nu au mai venit la școală și nici în online n-au avut activitate, nu au putut fi evaluați”, a declarat Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Spre deosebire de alte județe din țară, în Neamț nu sunt profesori care să refuze să se implice în organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale, a mai precizat inspectorul școlar general Mihai Obreja.

În dimineața examenului, elevii vor fi triați epidemiologic, iar cei cu temperatura de peste 37,3 grade nu vor fi primiți. În sălile de clasă, elevii vor trebui să poarte măști și vor sta în băncile așezate la doi metri distanță. Prima zi de examen este luni, 15 iunie, când se susține proba scrisă la limba și literatura română și pe 17 iunie la matematică. Fiecare probă durează două ore. Primele rezultate vor fi afișate pe 22 iunie, urmează contestațiile, ce vor putea fi depuse în aceeași zi între orele 16-20 și a doua zi, până la ora 12. Notele finale vor fi publicate pe 27 iunie.

Elevii care nu vor putea participa la una sau la ambele probe se vor putea înscrie, în perioada 22-26 iunie, la sesiunea specială, care se va încheia pe 4 iulie.

(C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.