Paul Tablan, s-a întors în funcția de inspector șef al Poliției Neamț

Începând de astăzi, 26 iunie, comisarul șef Paul Tablan și-a reluat funcția din care a fost demis printr-o manevră specifică vânătorilor de poziții și de influență din județ: nu i s-a prelungit certificatul ORNISS, ultima armă care putea fi folosită împotriva lui.

El a contestat în instanță ordinul de ministru care era nelegal din mai multe puncte de vedere, iar Curtea de Apel Băcău a suspendat acest document până la judecarea cauzei pe fond ( miza procesului fiind anularea aceluiași ordin). Cum cauza se va judeca la Curtea de Apel, cu cale de atac la Înalta Curtea de Casație și Justiției, este de așteptat ca procesul să dureze măcar un an și jumătate, timp în care Paul Tablan ajunge la vechimea care-i permite să se retragă din sistem. Diferența ar fi că o face pe ușa din față.

Amănunte despre victoria comisarului șef în instanță ne-a oferit avocatul său, consilierul județean PSD Adrian Bourceanu: Noi am reușit să casăm o sentință a Tribunalului Neamț, pe motiv de competență materială, apropo de condițiile de admisibilitate a recursului. Nu poți să invoci în recurs motive de fond sau alte chestiuni care exced condițiilor limitative prevăzute de Codul de procedură civilă. Deci, dacă mă raportez la restricțiile care sunt impuse de Codul de procedură civilă sub aspectul admisibilității recursului, șansele sunt reduse, dar nu e bine să dai cu presupusul. Cert este că vorbim despre o sentință executorie de drept, cu imediată aplicare astfel încât după expirarea concediului medical, dl. Tablan poate reveni la serviciu. Până la recurs mai e cale lungă”.

Prin revenirea comisarului șef Tablan în funcție se completează echipa de conducere a Poliției Neamț, adjuncții săi fiind comisarii Mihai Osoianu și Leonard Bibirig.

(C.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *