Primul număr al revistei– „CoolT Neamț” – a Centrului de Cultură și Arte „Carmen Saeculare”

pietricica turism

„CoolT Neamț”, prima revistă editată de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, a fost lansată astăzi, 30 iunie. Evenimentul a fost prezentat în conferința de presă la care a participat Carmen Nastasă, directorul centrului „Carmen Saeculare” și în transmisie online părintele Constantin Necula, editorialistul revistei.

Primul număr pe luna iunie 2020 este apărut în format de lux, cu foaie velină și ilustrat din abundență. Informațiile din domenii culturale diverse, cuprinse în cele 24 de pagini, țintesc toate categoriile de cititori, nu doar tinerii, cărora li se adresează în mod special. „Ne-am gândit, pentru că n-am avut atât de multe activități artistice în această perioadă de pandemie, ne-am pus capul la contribuție și am făcut o revistă cuturală, dar mult mai modernă decât cele de pe piață – CoolT Neamț. CoolT, pentru că „este cool să fii cult în ziua de astăzi”, e o propoziție pe care am tot auzit-o în țară, în ultimii ani și pentru că vrem să aducem tinerii alături de publicul nostru fidel. Este o revistă pentru toate generațiile, sper ca această revistă să aibă cât mai multe numere, iar presa să fie alături de noi. Prezent cu noi astăzi este un colaborator al nostru și colaborator permanent al revistei, părintele Constantin Necula”, a declarat directoarea Carmen Nastasă. În cuvântul asupra demersului de la Neamț, cunoscutul părinte Constantin Necula a spus: „Vă mulțumesc pentru onoarea de a face parte dintr-un colectiv cool al unei reviste despre cultură. Sper ca ceea ce am reușit în acest număr să reușim și în următoarele. Motto-ul rămâne „Fiți cool-turi de iubire”, pentru că, din nefericire, ne scufundăm foarte ușor în uri și în ambiții partinice, de cele mai multe ori. De data aceasta, încercăm să rânduim un pic de odihnă culturală, e un proiect care îi implică foarte mult pe tineri. E un mesaj, un manifest prin care îi rugăm pe tineri să nu uite rădăcinile și sper să fie o întâlnire a noastră, a celor din redacție și restul celor care vor să fie într-un colț de cool-tură. Poate cel mai mult m-a apropiat de tot ceea ce înseamnă Neamț munca de la Humulești, de la Boiștea, de la Târgu Neamț și în redescoperirea, în ultima perioadă, a lui Aurel Dumitrașcu. Sper să ne descurcăm și să nu facem de rușine o cultură care are nevoie să fie pusă în valoare”.
Revista „CoolT Neamț” este tipărită de propria editură a centrului „Carmen Saeculare”. Primul număr a apărut în 500 de exemplare și va fi distribuit nu doar celorlalte centre de cultură din țară, ci și în bibliotecile și liceele din județul Neamț. Pentru că o zonă cu tradiție și cultură activă poate suscita interesul turiștilor, revista va fi distribuită în pensiuni, acoperindu-se astfel o arie cât mai mare de promovare a frumuseților nemțene.
(C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.