Reclamagiul de serviciu al oraşului Târgu Neamţ este cercetat în două dosare penale

„Secretul lui Nemesis” este un film românesc de comedie, din 1987, regizat de Geo Saizescu. Personajul principal, N.M. Siseanu, este interpretat magnific de regretatul actor Gheorghe Dinică. În film, N.M. Siseanu, devenit pensionar, se teme de perspectiva de a-și pierde puterea asupra celor din jur. El se consideră un „geniu neînțeles și nedreptățit” și devine obsedat de ideea de răzbunare. Rămas fără ocupație, Siseanu își petrece vremea spionându-și și persecutându-și cu sadism vecinii de bloc și dându-i în judecată pentru cele mai bizare învinuiri. El are deschise 16 procese pe rolul tribunalului, în care își acuză unii vecini de spionaj, prostituție, corupere de minori, întreruperi de sarcină și tentativă de omor, aducând permanent aceiași doi martori oculari: vecinii Olga Limbășanu (rol interpretat de Ileana Stana Ionescu) și Radu Popescu (rol interpretat de Sebastian Papaiani).

Într-un final, este judecat de tribunal pentru infracțiunile de înșelătorie, șantaj, practicarea de jocuri de noroc, calomnie și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Judecătorul îl găsește vinovat și-l condamnă la șapte ani de închisoare. Rămas singur în boxa acuzaților dintr-o sală pustie, N.M. Siseanu se adresează unui univers „ostil” și amenință să dea în judecată pe toată lumea.

De aici am putea porni o asemănare cu personajul despre care relatăm mai jos, păstrând evident proporţiile, şi poate mai nimerit ar fi fost pentru acest articol titlul: Secretul lui Nemesis, varianta de Târgu Neamţ.

60 de petiţii şi sesizări numai în 2020

Eugen Bumbea este un cetăţean al oraşului Târgu Neamţ şi a devenit un personaj cunoscut în ultimii ani, mai ales prin faptul că depune, săptămânal, petiţii, sesizări şi plângeri la toate instituţiile din oraş: primărie, poliţie, judecătorie, etc . Unele dintre acestea au ajuns şi la redacţia noastră, astfel că, în 2013, chiar am dat curs unor nemulţumiri ale dânsului cu privire la faptul că a rămas fără apă, din cauza vecinei sale şi a celor de la Compania Apa Serv şi am publicat două articole referitoare la supărările domnului Bumbea. Nu există săptămână în care Eugen Bumbea să nu depună la primărie o sesizare, o petiţie sau o plângere. Dintre acestea, unele fac referire la problemele sale cu vecinii, la faptul că strada lui nu a fost igienizată cu soluţie anti-coronavirus, probleme de familie sau de altă natură. Sesizările şi plângerile sale ajung şi la Direcţia de Asistenţă Socială, la Serviciul de Taxe şi Impozite sau la Poliţia Locală. Numai de la începutul acestui an şi până acum, a depus nu mai puţin de 60 de sesizări şi plângeri.

Majoritatea dintre aceste plângeri ale domnului Bumbea au ajuns şi la noi, la Poliţia Locală. Unele dintre ele sunt nejustificate. Am încercat mereu să căutăm o soluţie de mediere la sesizările dânsului, dar fără succes”, ne-a declarat Florin Tofan, şeful Poliţiei Locale Târgu Neamţ.

Un poliţist de la Târgu Neamţ ne-a mărturisit că 70% dintre sesizările şi plângerile depuse la sediul poliţiei din oraş sunt ale lui Eugen Bumbea.

Două dosare la Poliţia Târgu Neamţ

Într-un final, ironia sorţii sau nu, însuşi domnul Eugen Bumbea a ajuns să fie implicat direct în două dosare instrumentate de Poliţia Târgu Neamţ.

„La data de 28.05.2020, lucrătorii poliţiei Târgu Neamţ s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 08.05.2020, numitul B.N.E, din oraşul Târgu Neamţ, în timp ce se afla pe strada Vasile Alecsandri, din oraşul Târgu Neamţ, în spatele Pieţei agro-alimentare, folosind diferite ustensile şi vopseluri, a inscripţionat pe partea carosabilă, care aparţine domeniului public, un număr de şapte semne, care reprezintă oprirea vehiculelor interzisă şi un scuar, reprezentat prin dungi oblice, care, de asemenea, îi interzice încălcarea. În urma celor petrecute, circulaţia este îngreunată, în aşa fel încât, conducătorii auto nu opresc autovehiculele peste semnele inscripţionate de către numitul B.N.E. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicare sau îngreunare a circulaţiei autovehiculelor pe drumurile publice, faptă prevăzută de Articolul 339, aliniatul 1 din Codul Penal cu pedeapsă de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, potrivit Poliţiei Târgu Neamţ.

Al doilea dosar deschis pe numele lui Eugen Bumbea este cel cu privire la distrugerea unor camere video aparţinând unei vecine.

„Nu-mi dau acceptul să-mi fie prelucrate datele”

Contactat telefonic şi întrebat despre cele două dosare în care este acuzat, Eugen Bumbea nu a dorit să ne declare prea multe. Dar, în schimb, a ţinut să precizeze că nu avem voie să-i folosim numele în articol: „Eu mă apăr în instanţă, nu la ziar. Şi nici nu îmi dau acceptul să-mi fie prelucrate datele în ziar. Şi nici nu am prea multe date din dosare. Oricum, vecinei i-am cerut daune în valoare de 5.000 de lei, pentru că îmi preia imagini fără acceptul meu. Dosarul e la Parchet. Deci nu-mi dau acceptul ca să-mi fie prelucrate datele de către «Mesagerul de Neamţ». Numele şi prenumele sunt date personale, sunt date cu caracter personal”.

În atari condiţii, nu ne rămâne decât să ne aşteptăm să fim şi noi daţi în judecată. La urma urmei, ce-ar mai fi…

Camere de închiriat, fără autorizaţie de la primărie

Este cunoscut faptul că domnul Bumbea a oferit de-a lungul multor ani de zile şi camere de închiriat într-o clădire din propria-i curte. 60 de lei pe zi era tariful, după cum bine se poate observa şi din fotografia realizată în anul 2013, cu ocazia unui articol despre supărarea domnului Bumbea pe vecina sa şi pe Compania Apa Serv. Doar că, de la primărie, mai exact de la Serviciul Control Comercial, ni s-a confirmat că domnul Bumbea nu a avut niciodată vreo autorizaţie de funcţionare pentru afacerea sa cu camere de închiriat şi nici nu a fost vreodată la primărie să-şi depună actele, pentru a obţine acest document, care l-ar fi pus în legalitate.

„Are o vârstă şi ar trebui să aibă alte preocupări”

Despre reclamaţiile domnului Bumbea, primarul Daniel Harpa a ţinut să ne precizeze: „Ştiu că domnul Bumbea depune regulat sesizări şi petiţii la sediul primăriei. Unele dintre ele pot spune că sunt argumentate şi veridice. Dar multe dintre ele sunt nejustificate şi se vede clar că se caută nod în papură, cum se spune. Eu nu am nimic personal cu domnul Bumbea. Este un cetăţean ca oricare din oraşul nostru, cu drepturi, dar şi cu obligaţii. Dacă dânsul consideră că aceste plângeri şi sesizări îi fac viaţa mai frumoasă şi mai bună în comunitate, poate să depună în continuare plângeri şi sesizări. Noi suntem obligaţi prin lege să le înregistrăm, să le soluţionăm şi să-i răspundem. Însă majoritatea dintre noi nu avem timp de aşa ceva şi încercăm să ne facem viaţa un pic mai bună şi mai frumoasă. Dar fiecare este liber să aleagă să facă ce vrea în viaţă. Păcat totuşi că are o vârstă şi ar trebui să aibă alte preocupări, care să-i facă viaţa un pic mai frumoasă”.

În concluzie, taman cel care ţipă să se respecte legea o încalcă.

Ciprian Traian STURZU

adolescenteen news

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.