Județul Neamț rămâne sub avertizare de ploi și inundații, după efectele codului roșu

pietricica turism

Nici n-au apucat să fie înlăturate toate efectele inundațiilor de aseară, că astăzi, 30 iunie, a fost emisă o nouă avertizare de ploi torențiale, până la noapte, pentru jumătatea muntoasă a județului Neamț. Vizate de codul galben rămân râurile Bistrița, Moldova și Trotuș, deja umflate de ploile din ultimele zile. Din cauza temperaturilor ridicate, se va înregistra disconfort termic până mâine seară, 1 iulie, cu temperaturi maxime de 33-36 grade, potrivit codului galben emis de meteorologi.

Codul roșu de ploi a provocat,a seară, inundații în mai multe localități din județ. Calea ferată 509 a fost afectată de aluviunile acumulate după înfundarea unui podeț la ieșirea din Piatra-Neamț spre Bicaz, lucrătorii Regionalei CFR acționând pentru deblocarea traficului feroviar.

Au fost inundate mai multe beciuri și gospodării din Piatra-Neamț, Dumbrava Roșie, Turturești (Girov). Pompierii voluntari au intervenit la decolmatarea unui podeț de pe drumul național Piatra Neamț – Bicaz la Bistrița și pentru degajarea copacilor căzuți pe drumul care urcă la Bisericani (comuna Alexandru cel Bun) și pe drumul național din satul Almaș (comuna Gârcina).

Azi noapte, locuitorii din zona Bâtca Doamnei (municipiul Piatra-Neamț) au rămas fără curent electric, după ce un copac a căzut peste rețea. Și la Izvorul Alb au fost din nou probleme, după ce un furtuna a doborât un copac pe drumul deja afectat, iar pompieriii de la SVSU Bicaz au fost cei care au intervenit. Câțiva stâlpi de telefonie fixă au căzut pe drumul județean din satul Dănești (comuna Girov) și în orașul Roznov, iar avariile au fost remediate până în această dimineață. „Astăzi, 30 iunie, nu există drumuri naționale sau județene blocate, toți consumatorii fiind alimentați cu energie electrică”, potrivit ISU Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.