Șefia Poliției Neamț – o numire pe bază de permis(iuni)!

Actualizare: Biroul de presă al IPJ Neamț ne-a comunicat la ora 13.30 că Neculai Catană lucrează în cadrul Serviciului de Investigații Criminale. Acest lucru este oarecum bizar având în vedere că împuternicirea lui ca adjunct s-a făcut de pe funcția de șef al Serviciului de Ordine Publică. Și mai bizar este că tot până la această oră nu s-a decis absolut nimic în privința persoanei care ar urma să primească atribuțiile de inspector șef după ce, în prealabil, ar fi împuternicită pe funcția de adjunct pe care a deținut-o comisarul șef Neculai Catană până acum.

Știre inițială: Între împuterniciri și delegări de atribuții, șefia Inspectoratului Județean de Poliție Neamț este astăzi, 3 iunie, într-o situație nemaiîntâlnită. Împuternicirea comisarului șef Neculai Catană pe funcția de adjunct, postură din care a exercitat și atribuțiile inspectorului șef timp de 6 luni, a expirat. Teoretic, de azi noapte de la ora 12, conducerea IPJ Neamț este asigurată de comisarul șef Leonard Bibirig, care ne place să credem că nu va fi lăsat singur la comandă.

Problema este că funcția de inspector șef nu poate fi considerată liberă, atât timp cât comisarul șef Paul Tablan a contestat în instanță ordinul prin care a fost demis și a cerut suspendarea acestui ordin până la judecarea procesului de fond. Cu o funcție de adjunct ocupată, prin împuternicire, de Leonard Bibirig și cu funcția de inspector șef liberă, dar nu total, decidenții de la ”centru” nu au decât varianta să împuternicească un ofițer pe a doua funcție de adjunct. Un ofițer care ar urma să preia și atribuțiile de inspector șef și care nu mai poate fi Neculai catană, pentru că a deținut deja câte două împuterniciri pentru fiecare funcție de adjunct. El poate ocupa prin împuternicire doar funcția de inspector șef.

Singurul răspuns pe care l-am primit de la IGPR astăzi a fost că ”încă nu s-a luat o decizie în privința conducerii IPJ Neamț”. Probabil că dacă toți decidenții politici din Neamț și-ar fi putut conduce singuri mașinile pe drumurile publice, numirea ar fi fost foarte mult facilitată. (V.B.)

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.