Spitalul Județean: Un pacient COVID-19 tratat cu plasmă imună a fost vindecat

Un pacient pozitiv la coronavirus care era în stare critică, în secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, a fost vindecat după ce a fost tratat cu plasmă imună. „Al doilea pacient care a primit tratamentul cu plasmă convalescentă are o evoluție bună, și-a revenit. Era în stare critică, ventilat și intubat în secția ATI, a fost declarat eligibil de medicii din secție și a primit cele trei unități de plasmă imună, conform protocolului. Primul pacient care a primit plasmă imună a decedat. În acest moment sunt 3 pacienți COVID-19 intubați și ventilați mecanic în secția ATI, dar nici unul nu îndeplinește condițiile pentru a primi tratamentul cu plasmă convalescentă”, a declarat juristul Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al spitalului județean. Printre condițiile care fac posibilă alegerea unui pacient pentru a primi plasma imună sunt perioada de sub 10 zile de intubare în ATI și să nu fie diagnosticat cu cancer.

Astăzi, 29 iunie, sunt 30 de pacienți pozitivi și 56 de suspecți, în total, internați în SJU Piatra-Neamț. Spitalul încă rămas suport COVID-19 a înregistrat și un deces, în acest week-end la un pacient pozitiv la coronavirus și având alte boli grave. Alți 4 pacienți negativi la coronavirus au murit în urma afecțiunilor grave, între care două persoane suferiseră accidente vasculare cerebrale.

Până astăzi, numărul total de persoane confirmate a rămas la 960, după week-end. Incidența contaminărilor rămâne la 2,04 cazuri la mia de locuitori și județul Neamț rămâne pe locul 5 în țară.  În acest moment, mai este activ focarul de la Spitalul de psihiatrie „Sfântul Nicolae” Roman, cu 34 de cazuri, dintre care 15 sunt angajați, iar unul dintre pacienții confirmați a decedat.

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *