Un nou COD PORTOCALIU pentru judeţul Neamţ şi aproape toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un nou COD PORTOCALIU pentru judeţul Neamţ, dar şi pentru aproape toată ţara. Avertizarea este valabilă în intervalul 19 iunie, ora 12:00-20 iunie, ora 2:00.

“În după-amiaza zilei de vineri (19 iunie) și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (19/20 iunie), în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nordul Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi intervale cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină”, precizează ANM.

ANM menţine în vigoare şi prelungeşte şi avertizarea COD GALBEN. Aceasta este valabilă în intervalul 20 iunie, ora 10:00-22 iunie, ora 10:00. “În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-60 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima parte a săptămânii viitoare. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată”, menţionează meteorologii. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)