Admitere: 243 de elevi n-au prins locuri în liceele din Neamț

După repartizarea computerizată, în județul Neamț sunt 243 de elevi care n-au mai prins locuri în licee. Doar la Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” Horia mai sunt 6 locuri libere, potrivit rezultatelor publicate ieri pe edu.ro. „Aceștia vor intra în următoarea etapă de admitere 24 iulie – 3 august 2020, alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat la admitere în etapa I şi de absolvenții clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană, publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Neamț şi comunicată unităților de învățământ până la data de 24 iulie 2020”, precizează Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

Au fost disponibile 2.492 de locuri, din care 1.008 la profilul tehnologic în mediul urban:

– 252 locuri la resurse naturale și protecția mediului;

– 448 de locuri la servicii;

– 308 locuri la tehnic;

Alte 1.316 locuri au fost disponibile la profil teoretic în mediul urban:

-840 locuri la real;

-476 locuri la umanist;

La liceele din rural au fost două clase a 28 de locuri la tehnologic, protecția mediului și servicii și câte două clase la teoretic.

În prima etapă, 2.486 de elevi au fost repartizați, în funcție de medii și de opțiuni, dintre care 1.428 la filiera teoretică și 1.058 la filiera tehnologică. Acestora li se adaugă 409 elevi care au optat pentru specializările vocaţionale, 15 elevi au fost admiși la licee militare, 14 elevi au intrat pe locurile speciale rezervate candidaților de etnie romă și 3 elevi pe locurile speciale pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Trei candidați cu media de admitere 10 au optat pentru Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț și Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași. Liceenii vor trebui să-și depună dosarele de înscriere la liceele unde au fost admiși în perioada 13-20 iulie. Cazurile speciale apărute după prima etapă de repartizare vor fi rezolvate în perioada 22-24 iulie de comisia județeană de admitere.

Anul acesta, mediile de admitere sunt cu circa 0,50 puncte mai mari ca cele de anul trecut. Iată topul primelor 20 de licee întocmit de IȘJ Neamț:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.