Descoperă 5 cărți despre remedii din plante ce vor trece testul timpului!

pietricica turism

Natura are puterea de a vindeca și, atunci când sunt utilizate corect, plantele îți pot aduce multe beneficii. Indiferent dacă este vorba despre uleiuri esențiale, ierburi sau condimente comune ce se găsesc în bucătăria ta, acestea pot face minuni pentru corpul tău.

Dacă îți dorești să afli mai multe despre antibioticele sau despre antiviralele din plante și despre remediile naturiste sau dacă, pur și simplu, vrei să știi cum se pot cultiva acestea în propria grădină, în cele ce urmează vei găsi o listă cu unele dintre cele mai recomandate cărți de profil de pe piață. Unele conțin rețete, altele informații despre identificarea ierburilor în mediul lor natural, dar toate sunt scrise de experți în domeniu.

Așadar, dacă îți dorești să explorezi lumea plantelor și a remediilor naturiste, acum ai posibilitatea să faci acest lucru datorită cărților prezentate în continuare.

Iată lista celor mai bune 5 cărți despre plante și remedii naturiste:

1.    Plante medicinale pentru sănătatea copilului tău – Rosemary Gladstar

Fitoterapeut și profesor de medicină naturistă de renume, autoarea acestei cărți a venit în ajutorul părinților care vor să găsească cele mai bune remedii din plante pentru diferite boli sau traumatisme comune ale copiilor.

Astfel, toți cei care vor să renunțe la medicamentele care, de cele mai multe ori, au numeroase efecte secundare de scurtă sau lungă durată, au posibilitatea de a încerca remedii sigure și eficiente din plante precum urzica, frunzele de mur sau cireșul sălbatic.

Partea frumoasă este că, spre deosebire de medicamentele alopate care, de cele mai multe ori, le provoacă stres și agitație copiilor, acestea vor fi pe placul lor, fiind sub formă de ceaiuri, siropuri, bomboane sau băi.

Această carte este utilă pentru cei care vor să le ofere celor mici remedii naturale, dar se adresează în aceeași măsură și celor care își doresc o alta soluție pentru afecțiunile de care suferă.

2.    Ceaiuri care vindecă – Sarah Farr

Plantele au fost utilizate încă din cele mai vechi timpuri, datorită beneficiilor pe care le aduc corpului și minții omului. Însă, Sarah Farr îți oferă șansa de a le afla secretele și puterile vindecătoare și de a învăța cum pot fi realizate leacuri puternice pentru diferite boli.

Sarah te învață cum să amesteci plantele pentru a-ți încânta simțurile și pentru a-ți hrăni corpul și cum să găsești cea mai bună combinație pentru tine. Și de ce nu, așa cum a fost și în cazul ei, să începi să faci asta din pasiune sau chiar să deschizi o afacere.

3.    Plante medicinale pentru frumusețe – Rosemary Gladstar

Peste 30 de rețete 100% naturale, din plante medicinale, sunt prezentate de către Rosemary Gladstar în această carte. Prin urmare, dacă și tu te-ai săturat de produsele pline de chimicale de pe piață, acum ai posibilitatea de a opta pentru diverse loțiuni, creme, șampoane, vopsele de păr sau amestecuri pentru băi din plante. Doar că trebuie să le prepari acasă.

4.    Antibiotice din plante. Remedii naturiste – Stephen Harrod Buhner

Datorită medicinei alopate, bacteriile au ajuns să se dezvolte și să devină imune la antibioticele din farmacii. Însă, autorul acestei cărți a strâns dovezi clare despre eficiența plantelor în fața acestora și le transmite cititorilor toate cunoștințele pe care le-a acumulat de-a lungul timpului.

Astfel, poți afla cum să îți întărești sistemul imunitar și cum să prepari acasă medicamente din plante. De asemenea, vezi aici o altă carte scrisă de același autor, ce nu trebuie să lipsească din biblioteca ta, căci te va face să uiți de antibiotice.

5.    Antivirale din plante. Alternative naturale pentru combaterea infecțiilor virale rezistente și emergente – Stephen Harrod Buhner

În aceste vremuri, este greu de prezis ce virusuri vor suferi mutații sau ce nouă boală va apărea datorită lor. Ceea ce este și mai rău este faptul că, an după an, acestea devin mai rezistente la medicamentele antivirale pe care medicii le recomandă de obicei.

Prin urmare, una dintre soluțiile eficiente pentru a te putea bucura de o viață lungă și sănătoasă este să ai grijă de imunitate și să te protejezi cu ajutorul plantelor ce și-au dovedit, de-a lungul timpului, eficiența împotriva infecțiilor virale.

Tocmai asta prezintă și Stephen Harrod Buhner în cartea sa, și anume, cum se pot prepara diverse tratamente antivirale din plante, acestea fiind sigure și naturale.

Utilizarea remediilor și a medicamentelor pe bază de plante ca elemente ale medicinei complementare și alternative este în creștere la nivel mondial. Iar cu ajutorul cărților de mai sus, ai posibilitatea de a găsi o soluție pentru problemele tale, de a decide care sunt cele mai potrivite combinații de plante pentru tine și de a te ocupa de prepararea remediilor chiar la tine acasă.

Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.