Focare de coronavirus la o creșă din Piatra-Neamț și la o firmă din Târgu Neamț

Două noi focare de coronavirus au fost raportate astăzi după-amiază, 16 iulie, în județul Neamț. Potrivit Prefecturii Neamț, primul focar este la o firmă de confecții din orașul Târgu Neamț unde trei angajați au fost confirmați pozitivi și au fost internați în spital.

Al doilea focar a izbucnit la Creșa nr. 5 din cartierul Dărmănești, din municipiul Piatra-Neamț, după ce un medic de familie a anunțat Direcția de Sănătate Publică Neamț că are o pacientă cu simptome de COVID-19. Pacienta este angajata creșei și a mers, încă din 7 iulie, la medicul de familie, care i-a dat rețetă pentru dureri de spate și trei zile de concediu medical. Apoi, angajata creșei s-a prezentat la serviciu, în 13 și 14 iulie, deși avea febră, dureri în gât și amețeli.

După ce a fost sesizat, DSP Neamț a început ancheta epidemiologică și a testat 9 angajate, dintre care 6 au fost pozitive și de astăzi sunt internate în spital. Au fost prelevate probe și de la cei 15 copii din creșă, dar încă se așteaptă rezultele. „Începând cu data de 15.07.2020 s-a închis activitatea unității, iar copii au primit recomandarea de izolare la domiciliu până la venirea rezultatelor. În unitate s-a recomandat dezinfecția generală prin nebulizare”, se arată în raportul DSP Neamț și dat publicității de Prefectura Neamț. Informația transmisă în această după-amiază vine după ce purtătorul de cuvânt al DSP Neamț, dr. Mirela Grădinaru a declarat pentru Mesagerul de Neamț că nu există focare noi în județ .

Comunicatul Prefecturii Neamț poate fi citit integral mai jos.

16iul pref Focar Cresa Darmanesti

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *