Guvernul Orban lansează programul „Reclădim România”

Guvernul Orban a dat publicității miercuri, 1 iulie, Planul Național de Investiții și Relansare Economică denumit sugestiv „Reclădim România”. O strategie clară pentru a ieși din criza economică preconizată de specialiști ca urmare a pandemiei de coronavirus este o necesitate. Mediul economic are nevoie de sprijin, mai ales în condițiile în care unele domenii au fost puternic afectate de restricțiile impuse în starea de urgență și cea de alertă.

Proiectul prezentat de Guvern conține mai multe măsuri care ar trebui să vină în sprijinul mediului economic. Printre ele se numără:

  • Granturi de sprijin pentru microîntreprinderi;
  • Capital de lucru pentru repornirea activităților economice de către IMM-uri;
  • Granturi pentru investiții și pentru reconversia economică a IMM-urilor;
  • Capital de lucru și investiții;
  • Programe de sprijin pentru agricultură;
  • Programe de finanțare nerambursabilă pentru IMM-uri;
  • Măsuri de sprijin pentru ocuparea forței de muncă;
  • Plan național de investiții pentru infrastructură.

Documentul integral îl puteți citi mai jos.

Recladim Romania document

Rămâne de văzut dacă se va reuși o implementare eficientă a acestui plan care are prevederi ambițioase. Premierul României, Ludovic Orban, se arată optimist în această privință: „Acest plan va schimba strategia de dezvoltare a României, va schimba viziunea asupra modului în care România trebuie să se dezvolte, să se modernizeze, să-și crească competitivitatea pe plan internațional… Până la sfârşitul săptămânii toate proiectele de acte normative trebuie elaborate şi transmise pe circuitul de avizare al ministerelor, astfel încât într-un termen de maxim o lună să avem toate instrumentele pentru punerea în practică a programului de investiţii şi de relansare economică, i-am spus ‘Reclădim România’, de fapt o modernizăm”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat pe o rețea de socializare că Guvernul Orban a preluat mai multe idei din programul de guvernare al PSD. El a oferit ca exemple: Autostrada Sibiu Pitești, modernizare aeroportului Otopeni sau Sistemul Național de Irigații.

(V.B.)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.